Get Raw skapar fika-magi med Dig chokladboll

Det familjeägda företaget Get Raw vill med sitt nya Dig-sortiment förändra snacksindustrin och göra den nyttigare – ekologiskt, veganskt och garanterat junk-free!

Historien om Dig/Get Raw tar sin början i två helt olika delar av världen. I Costa Rica befinner sig Carolina von Rosen, numera vd och medgrundare, på ett rawfoodretreat. Hon har tagit det modiga steget att säga upp sig från sitt första, riktiga jobb. Tanken med resan till Centralamerika är att Carolina under ett halvårstid ska komma fram till vad hon vill göra med sitt liv.

Bland kokospalmer och vita stränder som sträcker ut sig längs den costaricanska stillahavskusten, föds idén om att starta eget företag. Tanken gror sig allt starkare när hon får smaka på en chokladkaka som bara innehåller fyra ingredienser – kakao, cashewnötter, dadlar och havssalt. Inte ett spår av raffinerat socker finns i rawkakan som gör Carolina fullkomligt frälst. Hon inser där och då att det går att göra nyttiga sötsaker som är bra för oss människor.

I samma stund befinner sig Carolinas mamma, Ulrika, hemma i Malmö. Där besöker hon en invigning av stadens första rawfoodrestaurang. Invigningen blir en ordentlig aha-upplevelse för Ulrika von Rosen.

När Carolina väl återvänder till Sverige är saken klar – hon utbildar sig till kock inom rawfood och lär sig konceptet från grunden, med hundraprocentig support och engagemang från mamma Ulrika. Visionen är tydlig: de båda vill göra det hälsosamma och goda mer tillgängligt. Inledningsvis laborerar Carolina med mängder av recept och tar fram olika typer av energibars, med ständig påhejning och provsmak av Ulrika hemma i köket i Malmö:

–  Jag klickade hem energibars från hela världen för att hämta inspiration och börja skapa eget hemma i mammas kök, berättar Carolina.

”Du ska känna ’Damn I’m good’!”

Så föds äntligen Get Raw. Sex år senare, i augusti 2019, lanserar företaget sitt nya varumärke Dig med chokladbollen som första produkt. Dig står för Damn I’m good. Med Dig vill Carolina, Ulrika och resten av gänget på Dig/Get Raw, förmedla att produkterna är goda och hälsosamma fikaalternativ:

– Du som äter godsaker ur vårt Dig-sortiment ska känna “Damn I’m good!” och att det bara är bra ingredienser i produkter med Dig-sigillet. dig-chokladboll

Den nya chokladbollen tar avstamp i den klassiska, svenska chokladbollen. Carolina berättar att Dig-initiativet går tillbaka till de tankar som fanns i bolagets tidiga skede:

– Ursprungsidén var att ta våra älskade fikaprodukter och göra dem bättre. Vi har gjort ett aktivt val att gå mot fikahållet för att det saknas alternativ till traditionella godsaker som chokladbollen. Här känner vi att vi kan vara med och påverka! säger Carolina med en brinnande övertygelse i rösten.

Ett konkret exempel på att Dig/Get Raw inte tummar på kvaliteten är att chokladbollen idag rullas för hand (!) för att få den perfekta formen och konsistensen – 16 000 bollar per månad blir det.

Vad är hemligheten bakom framgången?

Jag tror att det har lossnat för oss tack vare våra nya produkter – de sticker ut i mängden! Vi snålar heller inte på kvalitet och smak. Till exempel har vi hela 30 procent nötsmör i smulpajerna. Vi använder dessutom kokosnektar som sötningsmedel istället för dadlar och fikon. Det är inte det mest kostnadssmarta för oss, men det är godare, och mer långsiktigt för oss. Att jobba med smaker och göra våra egna recept är centralt för vår del. Vi presenterar med stolthet alla våra ingredienser tydligt på produktförpackningens framsida – våra snacks har inget att dölja!

Hur ser då framtiden ut för Dig/Get Raw?

Tanken är att vi ska bredda vårt sortiment framöver och fokusera ännu mer på att leverera goda och hälsosamma sötsaker. Att samarbeta med Convini är ett bra sätt för oss att slå ett slag för vardagsfika även på jobbet – genom Convini når vi människor ute på arbetsplatserna. Vi vill att fler ser fikapausen som ett tillfälle att få energi – att börja digga nyttiga godsaker!

***

Vi på Convini jobbar ständigt med att uppdatera vårt sortiment för att ge våra kunder bästa tänkbara utbud på jobbet. Bara hittills i år har över 100 nyheter lanserats i våra butiker. Är du intresserad att veta med om vår populära matlösning? Tveka inte att kontakta oss så berättar vi gärna mer.

 

Författare:

Mer läsning

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

Stort tack till er som tyckt till om Convini!

Convini fortsätter satsa på prisvärda jobbluncher

JURA espressomaskin till företag