En ny generations färdigmat är här

Vår ”nygamla” leverantör Spoons möter den stora efterfrågan på hållbara alternativ med ett spännande koncept som fokuserar på smakrika soppor och grytor från världens alla hörn. Konceptet består av vegetariska och veganska rätter gjorda på färska råvaror, utan tillsatser. 

– Vi är jätteglada över att få in Spoons i vårt sortiment igen. Spoons står för ett hållbart tänk som ligger helt rätt i tiden och deras fokus på vegetariska och veganska rätter i kombination med bra råvaror är något som våra kunder efterfrågar allra mest just nu, säger Emelie Enqvist, inköpsansvarig på Convini.

Försäljningschefen på Spoons, Anna Lindhe, är väldigt positiv till det nya samarbetet med Convini.

– Det betyder otroligt mycket för oss! Att nå ut till våra konsumenter på ett smidigt sätt även på deras arbetsplatser känns fantastiskt.

Klimatsmart proteinkälla

Spoons grundades 2011 av Henric Gervais med visionen att skapa nyttig och näringsrik färdigmat. Resultatet blev vad företaget idag talar om som den nya generationens färdigmat med en rad soppor, grytor och super pots i sortimentet. Produkter som tillverkas för hand utifrån färska råvaror helt utan tillsatser. Många av sopporna och grytorna innehåller någon form av baljväxt som är rik på protein och fiber. Den klimatsmarta proteinkällan har lågt GI och ger en lång mättnadskänsla. I rätterna som innehåller kyckling har köttet alltid svenskt ursprung. Alla rätter är dessutom fria från gluten och laktos.

– Vi erbjuder goda och mättande luncher som är tillagade precis som att du skulle ha gjort dom hemma i ditt eget kök, berättar Anna Lindhe.

Vad är era förhoppningar med samarbetet med Convini?

– Vi vill kunna tillföra hälsosamma och mättande lunchalternativ till Convinis kunder och på samma gång tillsammans kunna påvisa att det finns fler goda och hemlagade produkter utan tillsatser. Vi vill även lyfta fram att det finns fler veganvänliga alternativ som är både gluten och laktosfria, avslutar Anna Lindhe. 

Här är de produkter som kommer att finnas i Convinis butiker:

Indisk linssoppa. En mustig linssoppa med kokos och kryddstarka smaker från Indien.
Asiatisk currygryta. Vegetarisk currygryta med linser och kikärtor i en kokosmjölkbaserad sås.
Marockansk gryta. Linsgryta med svensk kyckling, kikärtor och grönsaker.
Italiensk kycklinggryta. Böngryta med svensk kyckling och grönsaker i en tomatbaserad sås.

Nyfiken på att veta mer om Convinis erbjudande? Läs mer här!

Författare:

Mer läsning

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

Stort tack till er som tyckt till om Convini!

Convini fortsätter satsa på prisvärda jobbluncher