El Taco Truck rullar in hos Convini

Du kanske redan sett El Taco Trucks rosapoppande foodtruck på Stockholms gator eller på hippa festivaler såsom Way out West?

Vi är mycket glada över att Sveriges första foodtruck nu har rullat in hos oss på Convini för att bjuda på en smarrig mexikansk burrito. Perfekt som lättare lunch eller mellis!

Grundarna till El Taco Truck, Nikola Adamovic och Niklas Bolle, fick upp ögonen för den populära streetfoodkulturen under sina resor i USA och Mexico. Det var också där någonstans som idén föddes att föra in det heta konceptet till Sverige.

– Vi ville någonstans visa vad vi i Sverige går miste om. Det började som ett hobbyprojekt – som växte snabbt, berättar Nikola Adamovic.

Året var 2012 och redan innan killarna hunnit bygga klart sin första bil hade ryktet spridit sig och förfrågningar börjat strömma in från både privatpersoner och företag som ville bjuda på ett kul inslag på sina events. En spännande resa tog fart. Antalet foodtrucks blev fler och flera “hål i väggen-restauranger” under samma koncept startades i Stockholm. För några år sedan började killarna dessutom spåna på det som kom att bli en alldeles egen linje med mexikanska produkter för dagligvaruhandeln – allt 100 % veganskt.

Convini_El_taco_truck

Smarrig burrito hos Convini

Den smarriga burriton No Chick´n Burrito, som numera ingår i Convinis sortiment, har en fyllning av sojaprotein, mexikanskt ris, majs och El Taco Trucks egen Rosted garlic salsa inlindat i en vetetortilla. Den är djupfryst (!) och värms i mikron i 2-2,5 minut.

– Burriton är väldigt god och mättande och har en aning hetta utan att vara för stark. Den är näringsrik och är en perfekt lösning när du har ont om tid men ändå vill äta något schysst, säger Nikola.

Enbart veganska produkter

All mat från El Taco Truck är vegansk? Varför?

– Vi hade tidigare kött i våra menyer men allt eftersom flera av oss gått över till en mer växtbaserad kost så kändes det konstigt att fortsätta att erbjuda kött i våra produkter.

Hur känns det att nu finnas hos oss på Convini? 

– Vi är supertaggade för samarbetet med Convini! Det känns jättekul att komma in med vår mat även på arbetsplatser, säger Nikola Adamovic.

***

Vi på Convini jobbar ständigt med att uppdatera vårt sortiment för att ge våra kunder bästa tänkbara utbud på jobbet. Är du intresserad att veta med om vår populära minibutik? Tveka inte att kontakta oss så berättar vi gärna mer.

Författare:

Mer läsning

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

Stort tack till er som tyckt till om Convini!

Convini fortsätter satsa på prisvärda jobbluncher

JURA espressomaskin till företag