Dumplingspremiär i Convinibutiken!

Väntan är över! Nu lanseras för första gången svenskarnas nya asiatiska favorit – Dumplings – i Convinis butiker. Bakom de trendiga små rätterna står Steamy – en leverantör med många års erfarenhet i branschen och den enda i Sverige som levererar färdiga portioner i kyldisken. Hos Convini kommer rätterna till en början att finnas i två varianter, kyckling och vego tillsammans med en original dipsås som ingår i förpackningen.
Här berättar Steamys marknadschef, Mats Holmstrand, mer om det populära konceptet.

Berätta om Steamy. Vilka är ni?
– Steamy är ett litet svenskt nischföretag som har utvecklat ett smakfullt koncept med asiatiska recept och maträtter som sedan tillagats i Sverige. Förutom på Convini så finns vi i välsorterade ICA-, Coop-, Hemköp- och Urban Deli-butiker. Än så länge är vi etablerade i Mälardalen men vi växer ständigt och planen är att vi ska vara rikstäckande år 2020.

Vad är egentligen en dumpling?
– Vi brukar skämtsamt säga att dumplings är japanska tortellini. Skillnaden är dock att en dumpling har mycket tunnare deghölje och mer fyllning, med tortellini är det tvärtom. Steamy Dumpling har en fyllning som dessutom är tillagad på råvaror av yppersta kvalitet. 

Hur skulle du beskriva Convinis nylanserade dumplingsrätter?
– Kyckling och vego är våra två mest populära smaker. Vill man äta vegetariskt så är vego ett jättebra alternativ när man tröttnat på sallad och är sugen på en varmrätt, medan kycklingvarianten är favoriten hos många andra! Kombinationen Steamy Dumplings och dipsås är svår att motstå!

Hur tillagar jag min dumplingsrätt från er på bästa sätt?
– Det allra bästa är att steka dem i en nonstick panna med lite matolja i cirka 6 minuter. Vänd dem ett par gånger. Men… har man inte tillgång till det så går det bra att värma i mikron, sjuda i en kastrull eller använda en vanlig ugn. Tänk på att du kan värma dem på det sätt som passar dig, eftersom att de redan är tillagade. Våra bästa tillagningstips hittar du på baksidan av förpackningen.

Varför tror du dumplings har blivit en favorit hos oss svenskar?
– Den asiatiska köket har funnits i Sverige i årtionden och nu har turen kommit till dumplings. Dumplingstrenden växer snabbt och är nu på samma nivå som sushi var på för ungefär 15 år sedan.

Är det svensk kyckling i produkterna?
– Steamy Kyckling Dumplings är givetvis tillagade på svensk kyckling.

Hur jobbar ni med miljö- och hållbarhetsfrågor på Steamy?
– Ur miljösynpunkt så jobbar vi med närodlat och närproducerat i så stor utsträckning som det är möjligt. På förpackningssidan ingår vi i befintliga återvinnings- och retursystem och söker hela tiden efter nya lösningar för att minska miljöbelastningen.

Här är rätterna som hittas i Convinis sortiment:

kycklingny

vegony

Författare:

Mer läsning

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

Stort tack till er som tyckt till om Convini!

Convini fortsätter satsa på prisvärda jobbluncher