Convini tar steget ut i Europa

Convini fortsätter sin expansion genom att förvärva det tyska startup-bolaget How I Like i Berlin. Det rör sig om en strategisk affär på en marknad med mycket snabb tillväxt. How I Like erbjuder ett liknande koncept som Convini och förvärvet utgör nästa steg i en långsiktig tillväxtplan med siktet inställt på vidare expansion i Tyskland och närliggande marknader.

Convini förvärvar det tyska bolaget How I Like, en modern aktör inom mat och dryck på arbetsplatser som i dagsläget har ett 30-tal kundföretag i Berlinområdet däribland WeWork och Amazon. De har utvecklat en egen smart, obemannad butik som erbjuder digitala och smidiga köp.

Växande intresse för välmående arbetsplatser

Efterfrågan på bekväma måltider och mellanmål har ökat i Tyskland de senaste åren i takt med en snabbt ökande hälsomedvetenhet. Convinis VD Mats Palmquist har följt utvecklingen och förklarar hur förvärvet passar in med företagets strategi.

 Vi tar steget in på den tyska marknaden genom köpet av How I Like och bevisar samtidigt att vårt erbjudande för välmående arbetsplatser ligger helt rätt i tiden. How I Like har i grunden samma affärsidé som vi och Tyskland speglar på många sätt Sveriges utveckling, där fler och fler företag vill erbjuda sina medarbetare tillgång till bra och hälsosamma måltider på jobbet. Det är dessutom en stor och växande marknad, där vi tack vare affären får tillgång till den omfattande kunskap, den innovativa teknik och inte minst det nätverk av kunder som How I Like har byggt upp, säger Mats Palmquist, VD på Convini.

Bolaget byter namn till Convini

How I Like grundades för tre år sedan av Sven Forgber och Martin Michenfelder, vilka båda kommer att arbeta vidare i företaget. Bolaget kommer inom kort att byta namn till Convini. Förvärvet består av 75% av bolaget.

För mer information, kontakta:
Mats Palmquist, VD Convini, 070-860 66 22, mats.palmquist@convini.se

***

Nyfiken på Convinis populära mat- och kaffelösning för företag? Läs mer om vårt erbjudande här!

Författare:

Mer läsning

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

Stort tack till er som tyckt till om Convini!

Convini fortsätter satsa på prisvärda jobbluncher

JURA espressomaskin till företag