Convini firar 25 år!

Tiden går fort när man har roligt! I hela 25 år har vi på Convini brunnit för att ge våra kunder tillgång till mat, dryck och kaffe på jobbet – gott, enkelt och bekvämt! Det hela började i september 1995 när Convinis grundare Anders Enqvist lämnade sitt dåvarande jobb på Hemglass för att förverkliga sin idé om att leverera mat till arbetsplatser. Från glass till hemmen till mat på jobbet! Vi fick en pratstund med Anders mitt i firandet.

Stort grattis på 25-årsdagen Anders! Hur känns det nu när Convini varit igång ett kvarts sekel? Kan du sammanfatta med tre ord?

– Whoow! Vilken häftig resa! Alldeles för kort än så länge men enormt kul! Kan man få åka med lite till?

Året var 1995. Berätta, hur gick det till när Convini grundades?

– Jag jobbade på Hemglass på den tiden. Större delen av försäljningen skedde kvällstid. Vi funderade på hur vi kunde utöka säljtiden och få mer att göra dagtid. Vi kom på idén att sälja glass till företag och kontor och drog igång ett test. Snart kom även några önskemål om pizzor och piroger och där började en idé att gro. Jag lämnade Hemglass och satsade allt på att sjösätta den nya affärsidén. Och varför krångla till det; namnet på både konceptet och det nya bolaget var ju givet – Mat på Jobbet. Vi var två anställda i början och vi hade en handfull kundföretag. Snart blev vi fler medarbetare, kunderna strömmade till och firman utvecklades och blev större. Sedan dess har resan fortsatt och vi har vuxit ca 15% årligen. Idag finns vi i Stockholm, Göteborg, Malmö och Berlin och är över 200 medarbetare. Fantastiskt roligt!

Vad var målet och visionen när du startade bolaget?

– Jag såg ju stora möjligheter för idén med ”mat på jobbet”. Entreprenören i mig ville starta något nytt från scratch och vidareutveckla det till sin fulla potential. Det var och är fortfarande målet! Att ge arbetstillfällen och få jobba tillsammans med många människor, kunder och konsumenter har hela tiden varit grejen för mig. Därav visionen som vi fortfarande verkar efter; ”Tillsammans utvecklar vi ett fantastiskt företag”.

Vilken har din drivkraft varit under resans gång?

– Redan från barnsben fann jag glädje i att försöka göra gott för andra. Det känns fint i kroppen när man gör något bra och känner uppskattning. Att hjälpa människor i arbete att må bra och fungera bättre – än i dag vår mission – har alltid känts helt rätt!

– Med kloka medarbetare, krävande kunder och en hel del tur så har det rullat på. Att få arbeta tillsammans med andra engagerade människor som brinner för att utveckla företaget har verkligen skapat glädje och en härlig känsla som gett mig en mening med livet. Det har varit och är fantastiskt roligt!

Convini är ett familjeföretag. Vad innebär det för dig?

– Att ha privilegiet att arbeta tillsammans med mina barn – Jonas, Nicklas och Emelie – kring en gemensam idé är mycket speciellt och verkligen en höjdare. Familjeföretaget innebär en naturlig långsiktighet och personligt ansvar för verksamheten. Det tycker jag är bra för företaget och det ger kontinuitet och trygghet för de anställda.

Vilka har de viktigaste milstolparna under Convinis resa varit?

Vart och ett av våra 25 år har inneburit många milstolpar på vår resa. Några sticker ut som extra viktiga.

1997 Vi breddade oss och började erbjuda kaffelösningar till våra kunder som uppskattade att få helheten av både mat och kaffe från en och samma aktör
2000 Uppstart i Malmö
2007 Uppstart i Göteborg
2015 Vi bytte namn från Mat på Jobbet till Convini, ett namn som kunde rymma ett vidare erbjudande och även fungera internationellt.
2016 Vi välkomnade en extern delägare; AB Max Sievert vilket gav oss mycket bättre möjligheter att växa vidare, med större ekonomiska resurser, kompetens och fina kontakter men fortfarande som ett familjeföretag med långsiktiga intentioner.
2018 Vi förvärvade Kaffeknappen, en välkänd aktör på kaffemarknaden med marknadens vassaste ”office coffee”-varumärke och enastående medarbetare med stor passion och kunskap om kaffe.
2019 Vi blev delägare i Fruktdealen och kunde bredda vårt kunderbjudande till att innefatta kvalitetsfrukt
2019 Internationell expansion och uppstart i Berlin

Vad är det bästa med Convini?

Alla våra engagerade medarbetare såklart! Och all kunskap, passion och erfarenhet som vi tillsammans besitter så att vi kan göra våra kunder nöjda, varje dag. Jag är stolt och glad över det fina företagsklimatet och kulturen vi har på Convini, som vi ska fortsätta att ständigt odla vidare. Det är som en fin trädgård, ibland blommar det och doftar fantastiskt, ibland behövs det lite extra omvårdnad och skötsel.

Nu blickar vi framåt, vad händer nu och var ser du att Convini är om ytterligare 25 år?

I det korta perspektivet ser jag fram emot att vi så fort som möjligt kommer ur den här coronakrisen och kan fortsätta bygga bolaget vidare.

På längre sikt ser jag att Convini utvecklas i Sverige, i Tyskland och på de flesta andra marknader i världen. Om 25 år är vi genom vårt erbjudande och personliga bemötande en självklarhet på alla platser där människor arbetar och lever. Vi är med andra ord över allt, vem som helst ska när som helst och var som helst kunna ta del av Convinis tjänster.

25-jubileum-aktuellt

Författare:

Mer läsning

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

Stort tack till er som tyckt till om Convini!

Convini fortsätter satsa på prisvärda jobbluncher

JURA espressomaskin till företag