5 frågor till vår nya fruktpartner Fruktdealen

Från och med februari är Fruktdealen exklusiv fruktleverantör till Convinis kunder i Stockholmsregionen. Bakom företaget står entreprenörsduon Mikael Engqvist och Anton Hägström som sedan starten har haft ambitionen att bli Sveriges mest rekommenderade fruktleverantör till företag.

Vi passade på att ställa några frågor till de båda grundarna – bland annat om Fruktdealens spännande miljö- och hållbarhetsarbete.

För det första, vad kul att Fruktdealen blir exklusiv fruktpartner till oss på Convini. Berätta, vilka är ni?
– Vi lärde känna varandra när vi arbetade på Chiquita. Där såg vi en stor potential i att utveckla frukterbjudandet till företag och höja både kvaliteten och servicen inom området. 2013 levererade vi ut vår första fruktlåda och sedan dess har företaget successivt växt. Vi är nu supertaggade på att tillsammans med Convinis team utveckla Fruktdealen vidare.

Vad kan jag som kund förvänta mig av Fruktdealen?
– Ni kan förvänta er en leverantör som håller vad vi lovar. Fruktdealen ska vara branschens mest rekommenderade leverantör. För att lyckas krävs det att vi levererar en bra produkt och tjänst över tid.

Vad kännetecknar ert sortiment?
– Vårt sortiment håller en hög kvalitet och en bra variation av frukt. Vi följer säsongerna och väljer att arbeta med svensk frukt i största möjliga mån. Alla våra bananer är ekologiska vilket innebär att även en av våra mer prisvärda lådor – Bronslådan – innehåller cirka 30% ekologisk frukt. Vi lyssnar på våra kunder och utvecklar ständigt vårt sortiment, utan att krångla till det.

Hur jobbar ni med ekologisk frukt?
– Bananerna i alla våra lådor är ekologiska. Vi levererar ungefär 10 ton ekologisk frukt i veckan för tillfället, vilket är cirka 50 % av vår totala volym. Vi har därtill både delvis och helt ekologiska produkter. Vi är certifierade för ekologisk produktion av frukt genom Smak enligt se-eko-03.

Hur tänker ni kring miljö och hållbarhet?
– Miljö och hållbarhet är viktiga frågor hos oss. Vi ruttoptimerar alla våra leveranser utifrån ett miljöperspektiv. En del av våra kunder i City får dessutom sin leverans med elcykel. För att minska matsvinnet återvinns all frukt som på något sätt inte håller måttet och förädlas antingen till juice eller till biogas. Ingenting slängs!
– Frukt som inte ätits upp tar vi tillbaka och sorterar. Den frukt som fortfarande är ätbar och fräsch skänks till olika välgörenhetsorganisationer och övrig frukt blir likt ovan till biogas eller juice.
– Alla våra fruktlådor kommer med lock vilket gör att vi effektivt kan stapla dem ovanpå vara i bilarna. Vi lyckas därför transportera upp till 15 % mer frukt per kubikmeter, vilket innebär att vi kan köra med mindre bilar och därmed minska vår klimatpåverkan ytterligare.

Läs mer om Convinis och Fruktdealens samarbete här!

Läs mer om Fruktdealen här!

Författare:

Mer läsning

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

Stort tack till er som tyckt till om Convini!

Convini fortsätter satsa på prisvärda jobbluncher

JURA espressomaskin till företag