3 Vänners succéglassar – nu hos Convini!

Årets glassnyheter har börjar trilla in i våra Convinibutiker och vi är extra glada och stolta över vårt nya samarbete med det härliga gänget på 3 Vänner, vars underbart goda glassar gör succé i Sverige.

Bakom det populära glasskonceptet står entreprenörerna Matias Borgblad Ristiniemi och Joakim Graan som tillsammans med moderbolaget i Finland utmanar den svenska glassbranschen med glass där naturliga råvaror och hållbarhetstänk står i fokus. 

– Vi är såklart jätteglada över att nu finnas hos Convini. Vi, jag och Matias, är båda gamla Convinikunder och är supernöjda över att nu finnas på så många arbetsplatser, säger Joakim Graan. 

Framgångssagan för 3 vänner i Sverige startade för drygt 4 år sedan då de första burkglassarna lanserades. I fjol kom sedan pinnglassarna, vars försäljning exploderat – trots rådande pandemi. Suget efter en riktigt bra pinnglass visade sig helt enkelt vara stort och genom mängder av glassprovningar i butiker och spännande satsningar i sociala medier var genombrottet ett faktum.

Tips! Missa inte 3 vänners remake av den klassiska låten ”Glassigt” med Mange Schmidt feat Viktor Frisk, som har alla chanser att bli sommarens stora hit!

Satsar på veganska alternativ

I fabriken i Helsingfors pågår ständig utveckling för bästa tänkbara smak och konsistens på glassarna och just satsningen på veganska alternativ har blivit något av ett signum för företaget. 

Bästa tänkbara råvaror är A och O i alla lägen. 

– Alla ingredienser som går att få tag på i Norden, köps i Norden och vi lägger mycket tid på att leta rätt på fantastiska råvaror. Rolig fakta här är till exempel att vi i höstas, till vår storsäljare Hallon/vit choklad, köpte in fem procent av alla Finlands odlade hallon. (!) Bären var helt magiska när de levererades, berättar Joakim Graan.

Till sist. Varför ska vi välja en glass från er när vi står vid Convinibutiken?

– Vi har två slogans som vi lever efter. Dels ”Riktiga vänner har inga hemligheter”. Allt vi har i glassen står vi för och vi använder inga dåliga e-ämnen eller konserveringsmedel. Det andra är ”Det är insidan som räknas”. Innehållet i vår glass är riktigt bra, det är en smakupplevelse, säger Joakim Graan. 

Här är glassmakerna som finns hos Convini:

Choklad, nötter, kolasås (glutenfri och vegansk) Krämig chokladglass med egenkokad kolasås och bitar av jordnötssmör. Detta doppas sedan i choklad med rostade och saltade jordnötter.

Hallon & Vit choklad (glutenfri) De finaste hallonen i omlott med äkta gräddglass tillverkad från grunden.

Lakrits & Hallon (glutenfri och vegansk) Ljuvlig hallonsorbet och lakrits ger dess konsistens. Hallonsorbeten är gjord av nordiska hallon och den veganska lakritsglassen är cashewbaserad. 

Hittar du inte glassarna i din Convinibutik? Använd önska vara-funktionen i appen, så löser vi det!

***

Vi på Convini jobbar ständigt med att uppdatera vårt sortiment för att ge våra kunder bästa tänkbara utbud på jobbet. Är du intresserad att veta med om vår populära matlösning? Tveka inte att kontakta oss så berättar vi gärna mer.

Författare:

Mer läsning

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

Stort tack till er som tyckt till om Convini!

Convini fortsätter satsa på prisvärda jobbluncher