Om oss

Caffé mocca – Så gör du den chokladiga kaffedrycken

Den ljuvliga kombinationen av choklad och kaffe är vad man kallar för kaffe mocca. Den söta kaffedrycken har varit omåttligt populär i många år, och kanske särskilt populär bland alla chokladälskare där ute. Vill du också lära dig att göra en klassisk Caffé mocca hemma i ditt kök? Vi hjälper dig!

Så gör du en kaffe mocca

⏱️ Tid: 10 minuter
☕ Vad du behöver:

  • 1 dl starkt kaffe eller 1 dubbel espresso
  • 1 dl varm choklad
  • 1 dl skummad varm mjölk
  • 0,5 dl vispgrädde
  • Chokladspån eller chokladsås till topping (valfritt)

 

En Caffé mocca består av kaffe, choklad, skummad mjölk och grädde. Ofta serveras kaffedrycken i ett glas istället för en kopp. En kaffe mocca fungerar även alldeles utmärkt som bas för en kall eller varm kaffedrink!

Här är en steg för steg guide hur du tillreder en perfekt mocca:

Steg 1 – Börja med alla varma ingredienser

Börja med att brygga ditt kaffe. Under tiden kan du även värma på varm choklad. Blanda sedan ihop kaffet och chokladen i ett värmetåligt glas eller en mugg.

Steg 2 – Skumma mjölken

Skumma mjölken till önskad konsistens och häll därefter den varma mjölken i kaffe- och chokladblandningen.

Steg 3 – Toppa kaffet med vispgrädde

Avsluta med att toppa kaffeblandningen med vispgrädde. Om du vill åt lite extra sötma kan du även addera lite riven choklad eller chokladsås på toppen av grädden.

Voilá – där har du din smarriga mocca. Drick och njut!

Omvandla din mocca till en iced mocca

Under de kalla vintermånaderna lockar nog en varm mocca allra mest. Men under sommaren eller när du befinner dig i värmen så känns kanske en läskande iskaffe som ett bättre alternativ. Som tur är så går en kaffe mocca att enkelt omvandla till en chokladvariant av iskaffe istället.

Så gör du:

Använd samma ingredienser och mått som för en vanlig mocca. Byt bara ut kaffet till kallbryggt kaffe samt varm choklad mot kall choklad och blanda det tillsammans med en riklig mängd is. Toppa kaffeblandningen med grädde och lite chokladsås.

Bjud på gott kaffe på jobbet!

Bjud anställda och kunder på riktigt gott kaffe varje dag. Med Convini kan du erbjuda alla på kontoret flera sorters kaffe att välja mellan. Vi garanterar att det kommer göra vägen till kaffemaskinen ännu härligare! Upptäck Convinis helhetslösningar för kaffe på jobbet samt våra moderna kaffemaskiner i världsklass.

Hör vad våra kunder tycker om våra kaffelösningar – läs våra kundcase!

Författare:

Mer läsning

3 anledningar till att ta fikapaus på jobbet

Så gör du riktigt gott iskaffe hemma

Expertens guide till att mala kaffebönor