5 fördelar med att hyra kaffemaskin till kontoret

Vi svenskar älskar våra fikapauser! Nästan lika mycket som vi älskar själva kaffet. Dessutom, så finns det mängder med positiva effekter som kommer från dessa pauser under arbetsdagen, för både kropp och knopp. I det här inlägget har vi valt att fokusera på just fikapausen och vi listar fem anledningar till varför ni ska hyra in en kaffemaskin till kontoret.

Många företag har idag en vanlig kaffebryggare på kontoret och vi vet att ett stort antal går i tankarna på att införskaffa en bättre mer komplett kaffelösning, skräddarsydd efter just sina behov. Genom att hyra in en kaffemaskin kan ni uppgradera fikapausen så att medarbetare och kunder kan avnjuta en kopp av just sitt favoritkaffe. Utöver att kaffe är gott och uppiggande så finns det flera fördelar med att erbjuda sina medarbetare en väl genomtänkt fikalösning. Så låt oss titta närmare på fem fördelar med att hyra kaffemaskin!

1. Ökar gemenskapen på arbetsplatsen

82% av alla svenskar dricker kaffe på arbetsplatsen och småpratar med kollegorna under tiden. Småprat kollegor emellan är något mycket positivt och öppnar upp för mer informella diskussioner. En naturlig följd av detta är att kamratskapen ökar, något som i sin tur påverkar både samarbete och gemenskap på kontoret. Men småpratet är inte enbart bra för gemenskapen, utan ökar även tryggheten och kan leda till minskad stress. För att boosta umgänget och gemenskapen på arbetsplatsen ytterligare, se till att ni har en trevlig plats att sitta på tillsammans under fikapauserna. 

2. Det sparar tid

I snitt dricker vi svenskar hela 3-5 koppar kaffe om dagen. Om kaffesugna medarbetare behöver gå iväg till ett café eller fylla på en tom kanna vid en vanlig kaffebryggare, spills värdefull tid som kan användas mer effektivt. Med en favoritkaffemaskin nära, får alla kaffedrickande medarbetare mer värdefull tid över till annat.

3. Att hyra kaffemaskin är billigare än kaffet på stan

Även om själva lösningen att hyra kaffemaskin medför en kostnad för företaget så blir det billigare för den enskilde medarbetaren att få en god kopp kaffe på jobbet. Att köpa en kaffe på ett café kan förvisso vara en trevlig vana men det blir snabbt mycket pengar om det sker flera gånger i veckan. Att bjuda på riktigt gott kaffe på jobbet är ett enkelt sätt för att nå både nöjdare och piggare medarbetare.

4. Det är bekvämt och smidigt

Att ha nära till den dagliga kaffekoppen är både bekvämt och smidigt. Att dessutom se till att det alltid finns takeaway-muggar tillgängliga, uppskattas av de medarbetare som ofta är på språng. “On-the-go”-muggar fungerar lika bra för lunchpromenaden ute i det friska vädret, som på väg till ett möte. De flesta av oss vet hur vi vill ha vårt kaffe. Med rätt vald kaffelösning på kontoret kan alla olika typer av kaffedrickare få sitt favoritkaffe just så som de önskar. Vi på Convini har flera olika kaffemaskiner som kan skapa allt ifrån en krämig cappuccino och rykande färsk bryggkaffe till en uppiggande espresso. Hyr kaffemaskin från oss och ert företag kan tillgodose de flesta kaffepreferenser som era medarbetare har.

5. Möjligheten att erbjuda en perfekt kopp kaffe vid kundmöten

Det är mer en regel än ett undantag att erbjuda en kopp kaffe vid möten. Vi svenskar förväntar oss att få en fråga om kaffe innan vi går in i ett möte. Att snabbt och enkelt kunna erbjuda sina besökare en kopp (kanske till och med överraska dem genom att erbjuda ditt personliga favoritkafferecept) upplevs positivt. Dessutom ska det kännas tryggt så att kaffet säkert håller samma höga kvalitét alla tider på dygnet.

Det finns fördelar och nackdelar med allt. Men har du någonsin hört någon klaga över att det är för nära till kaffet? Eller att medarbetare säger nej till att ha ett riktigt gott kaffe på jobbet? Nej, inte vi heller. Några av fördelarna med ett riktigt gott kaffe på kontoret är att det är bekvämt, sparar tid och bidrar till en betydligt mer välmående arbetsplats med mer nöjda och glada medarbetare.  

Vi på Convini erbjuder lösningar där ditt företag kan hyra kaffemaskin och erbjuda riktigt gott kaffe på jobbet till både anställda och kunder. Läs gärna mer om hur våra kunder upplever Convinis mat- och kaffeerbjudande i våra kundcase!

Författare:

Mer läsning

Så väljer du det bästa kaffefiltret

Billiga och nyttiga mellanmål i Convinibutiken

Därför ska du frysa in överblivet kaffe

JURA espressomaskin till företag