Om oss

Vad är en Lungo för kaffe?

På många caféer kan man nuförtiden beställa många olika sorters kaffe men ofta kanske man inte riktigt vet skillnaden mellan dem. I vår kaffeskola om kaffesorter kan du läsa om de vanligaste kaffesorterna, bland annat om det italienska kaffet Lungo. I den här artikeln går vi igenom vad en Lungo är och vad som skiljer en Lungo från både espresso och Caffé Americano.

Vad är Lungo?

En Lungo är en italiensk kaffe som i intensitet hamnar mittemellan dubbel espresso och Caffé Americano. Den kan vara ganska lik en vanlig bryggkaffe, men är mindre till sin storlek. Direkt översatt från italienska betyder Lungo lång och troligen har den fått sitt namn på grund av att det är en “lång” espresso, bryggd med mer vatten.

  • Mängd: 15-18 gram kaffe och 6-9 cl vatten
  • Bryggtid: 25-35 sekunder
  • Intensitet: ☕☕☕☕

Lungo vs espresso – vad är skillnaden?

Lungo tillreds i en espressomaskin, med nästan lika mycket kaffe som i en dubbel espresso, men med mer vatten och en bryggningstid på ca: 30 sekunder, vilket gör att smakerna förändras – en Lungo är starkare än en Americano men mildare än en dubbel espresso.

Lungo vs Americano – vad är skillnaden?

Många gånger förväxlas Lungo med en Americano på grund av att båda sorterna görs på en espresso och med mer vatten. Den stora skillnaden mellan Lungo och Americano är att när man tillreder en Americano spär man ut espresson med hett vatten i efterhand, vilket gör att den får en betydligt mildare smak än en Lungo. Med Lungo så låter man vattnet passera kaffet vid hela bryggningen.

Njut av en Lungo på kontoret!

Låt dina kunder och medarbetare testa både nya och mer traditionella kaffesorter med en kaffemaskin från Convini. Vi erbjuder en stor variation av moderna kaffemaskiner från kända varumärken till arbetsplatser och hjälper er att hitta den bästa lösningen för just er.

Kontakta oss så hjälper vi er till en kaffeupplevelse på jobbet utöver det vanliga!

Läs även vad våra kunder tycker om våra kaffemaskiner!

Författare:

Mer läsning

3 anledningar till att ta fikapaus på jobbet

Så gör du riktigt gott iskaffe hemma

Expertens guide till att mala kaffebönor