Så gör du egen Frappuccino hemma

Vill du testa att göra en egen Frappuccino hemma? Den söta kaffedrycken är den ultimata törstsläckaren en varm dag eller en god dessert att bjuda gästerna på. Med några enkla steg kan du slänga ihop den eftertraktade drycken hemma i ditt kök.

Vad är en Frappuccino?

En Frappuccino är en söt och krämig kaffedryck som är gjord på is, kaffe, mjölk, smaksatt syrup och grädde eller glass. Konsistensen liknar mer en milkshake än en kaffe. Den söta drycken är en favorit hos både ungdomar och vuxna tack vare sin milda kaffesmak och krämiga konsistens.

Bara Starbucks får sälja Frappuccino

Visste du att namnet Frappuccino är varumärkesskyddat av Starbucks? Därav hittar du inte namnet Frappuccino på någon annan meny än hos Starbucks. Namnet för drycken myntades i Boston Massachusetts av kedjan The Coffee Connection. Starbucks köpte upp kedjan under 90-talet och fick därmed rätten att sälja drycken och sedan dess är namnet varumärkesskyddat.

Recept Frappuccino

Ingredienser (2 portioner)
  • 2 dl krossad is
  • 1,5 dl starkt kaffe eller 1 dubbel espresso
  • 4 dl mjölk eller växtbaserad dryck (valfritt)
  • 4 msk strö- eller farinsocker
  • Choklad- eller kolasås
  • Glass eller grädde för topping

Så gör du en egen Frappuccino

Steg 1

Koka starkt kaffe med din vanliga kaffebryggare eller brygg en dubbel espresso om du har en espressomaskin. Om du vill kan du även använda cold brew kaffe eller kallbryggt kaffe som bas i din Frappuccino.

Steg 2

Tillsätt socker i kaffet. Här funkar det lika bra med farinsocker men också sockerfria alternativ som agave sirap eller honung.

Steg 3

Häll kaffe- och sockerblandningen i en mixer. Tillsätt is och mjölk och mixa sedan allt tills drycken är slät. Säkerställ först att din mixer klarar av att mixa is, annars riskerar du att förstöra mixern.

Steg 4

Fyll ett stort glas rikligt med is och ringla lite choklad- eller kolasås runt i glaset. Tillsätt sedan kaffeblandningen.

Tips!

Innan du börjar mixa kaffet kan du lägga glaset som du vill använda i frysen i ca 10-15 minuter. Då kyls glaset ner och drycken håller sig kall längre, samtidigt som du får ett frostigt utseende på glaset.

Steg 5

Toppa kaffet med antingen lättvispad grädde eller 1-2 kulor glass i valfri smak. Avsluta med att ringla choklad- eller kolasås på toppen. Servera omgående för bästa smak!

Frappe och Frappuccino – vad är skillnaden?

De båda kaffedryckerna förväxlas lätt med varandra. Vilket inte är så konstigt då båda dryckerna innehåller kaffe, is och grädde. Men det finns några steg i processen som skiljer dryckerna åt:

Frappe

En frappe är en kaffedryck som har sitt ursprung i Grekland och Cypern. När du gör en frappe på klassiskt vis så vispar du ihop kaffe och mjölk fluffigt innan du häller det i ett glas med is. Därefter toppar du drycken med grädde och eventuellt kola- eller chokladsmak om du vill ha lite mer sötma.

Frappuccino

I en Frappuccino är ingredienserna i princip identiska med en frappe. Skillnaden är däremot att man i en Frappuccino mixar kaffe, mjölk, syrup och is tillsammans till en slät dryck. Därefter toppar du drycken med glass eller grädde.

Skäm bort dina anställda med gott kaffe!

Visste du att du kan servera lika gott kaffe på arbetsplatsen som på ditt favoritcafé? Med Convinis helhetslösningar för kaffe på jobbet kan du sippa, smaka, klunka stans bästa kaffe, varje dag. Ta hjälp av någon av våra certifierade baristor som kan hjälpa er att välja rätt kaffemaskin utifrån era önskemål. Vi ser till att kaffemaskinen är anpassad för er, fylld med hållbart kaffe och att den alltid presterar på topp!

Besök även våra kundcase för att se vad våra kunder tycker om oss!

 

Mode Cold Brew kaffe på kontoret

Som exklusiv samarbetspartner erbjuder Convini nu Mode Cold Brew för arbetsplatser. Med en helt egen tappkran kan ni njuta av svalkande och krämigt kallbryggt kaffe – varje dag!

Författare:

Mer läsning

Så väljer du det bästa kaffefiltret

Därför ska du frysa in överblivet kaffe

Så gör du en cortado kaffe

JURA espressomaskin till företag