Få bättre koll på din kaffemaskins hälsostatus

Att framtidens fika ligger precis runt hörnet är det kanske inte alla som har koll på? Visste du till exempel att du med en uppkopplad kaffemaskin kan vara proaktiv och göra snabba insatser utifrån förbrukning och slitage?

Den moderna kaffemaskinen förväntas inte längre bara kunna leverera god och kvalitetssäker dryck, utan även bra och snabb service direkt vid kaffestationen. I ett tidigare inlägg har vi berättat om fördelarna med en uppkopplad kaffemaskin på jobbet. I det här blogginlägget beskriver vi hur du kan dra nytta av den nya tekniken som den uppkopplade kaffemaskinen kommer med. Till exempel kan du förutse service långt innan du normalt sett gör en felanmälan. Gissningsvis tar du som ansvarar för arbetsplatsens kaffeutrustning kontakt med supportansvarig hos din kaffeleverantör när tekniken strular för att göra en felanmälan och en servicetekniker bokas in för manuell service.

Få koll på din kaffeförbrukning

I det fall ditt företag har en uppkopplad maskin kan du vara proaktiv och spara både tid och pengar. Du minskar även påverkan på miljön genom att på förhand få koll på förbrukning och slitage. Men hur går det till egentligen? Maskinen meddelar när det är dags för service. Det gör den digitalt genom en notis direkt i mobilen. Dessutom kan ditt företag få koll på nulägesstatus vad gäller förbrukning av bönor, eller när sumpbehållaren är i behov av tömning – även det med en notis till din mobil.

Hur kan du som kontorsansvarig göra för att få ut det mesta av din uppkopplade kaffeutrustning på arbetsplatsen? Här får du tre snabba och konkreta tips från Convinis egen chefstekniker Kenny Leksäther:

 3 tips för en mer effektiv kaffemaskin

– Öka drifttiden per kaffemaskin tack vare fjärrunderhållsinformation.

– Snabbjustera dina kafferecept. Om du väljer att byta kaffeblandning, kontakta din kaffeleverantör så att den kan se till att ni får rätt receptinställningar.

– Realtidsuppdatera visning av videor, bilder och meddelanden på skärmen.

***

Vi på Convini har storsatsat på en unik nätverksuppkoppling som ger kunderna bästa tänkbara kaffeupplevelse. Målet är att inom några år kunna erbjuda en hundra procent uppkopplad maskinpark. Är du nyfiken på vad vi kan erbjuda dig och ditt företag? Tveka inte att höra av dig till oss!

Författare:

Mer läsning

Så väljer du det bästa kaffefiltret

Därför ska du frysa in överblivet kaffe

Så gör du en cortado kaffe

JURA espressomaskin till företag