4 steg: Så får du till den perfekta semlan!

Ibland kan det vara körigt att få till ett riktigt schysst helhetsintryck när man gör hemmagjorda bakverk. Nu är det semmeltider och Convini har frågat bagaren Emma Johansson på Robin Delselius Bageri, om hennes bästa tips för att få till en riktig pang-semla.

1. Degen är a och o

Börja med att göra en vetedeg med en fin smak av kardemumma. Kardemumman kommer hjälpa till att lyfta helhetsintrycket av smaken på semlan. Våga alltid jäsa upp din bulle så att den blir lätt och luftig. För att behålla saftigheten i bullen är det viktigt att inte baka den för länge.

Emma Johansson

2. Krydda fyllningen

Tänk på att smaksätta din fyllning, gärna med kardemumma och lite hackad mandel. Dels för smak, dels för att få till en annan textur.

3. Smaka av grädden

När grädden ska spritsas på, smaka alltid av den medan du vispar. Då får du lättare en känsla av hur du vill ha den. På Robin Delselius Bageri föredrar vi till exempel att den ska ge en lättare känsla i munnen.

4. Servera med gott kaffe

Servera med en härlig kopp kaffe! Till en semla rekommenderar Convinis egen Master Barista Matte Carlson Wahlberg ett klassiskt svenskt bryggkaffe, gärna mörkrostat med lite nötiga toner som gifter sig bra till både mandelmassa och grädde som utgör större delen av en semla.Matte Carlson Wahlberg

Förslag på kaffeblandningar:

  • Arvid Nordquist Kahawa Tembo
  • Kersh Kafferosteri Brasilien Daterra
  • Zoégas Mollbergs blandning

Lycka till med semmelbaket!

Behöver du mer inspiration för att komma igång med bakningsbestyren? Läs gärna vår intervju med Robin på Robin Delselius Bageri!

***

Just nu erbjuder vi på Convini exklusivt semlor från Robin Delselius Bageri till alla våra kunder i Stockholm och Dahls Bageri  till alla våra kunder i Göteborg. För att beställa, kontakta din kaffeknapp!

 

 

Författare:

Mer läsning

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

Stort tack till er som tyckt till om Convini!

Så gör du en cortado kaffe