Vår hållbarhets-
vision

“Convini bidrar till ett hållbart samhälle genom att vara det ledande hållbara företaget på marknaden för innovativa mat- och dryckeslösningar på arbetsplatser”

HÅLLBARHET

Convinis hållbarhets-
arbete

Ända sedan Anders Enqvist grundade Convini för över 26 år sedan har långsiktighet varit en huvudprincip i bolaget. Tillsammans bygger vi ett fantastiskt företag som ska bidra med positiv energi och välmående till människor i arbete för generationer framåt. Hållbart företagande har därför alltid präglat vårt arbetssätt. Vi har som ambition att vara ledande inom innovativa mat- och dryckeslösningar till företag och har därför satt som mål att vara klimatpositiva senast 2025.

blue ring

Här följer en liten del av allt vi gör

Vi är certifierade enligt ISO 9001 & 14001

90% av kaffet vi levererar är certifierat

Vi använder oss av förnybar el på alla kontor

Alla våra personbilar är miljöbilar

Alla våra maträtter är klimatmärkta

Uppförandekod som ställer krav på våra leverantörer

Matsvinnet reduceras genom olika samarbeten

Vi källsorterar & återvinner, självklart!

Våra fokusområden

Vi utgår från FN:s globala mål

Vi utgår från de 17 globala målen för hållbar utveckling, som togs fram av FN 2015. Av de 17 målen har vi valt ut fem som är särskilt viktiga för oss och vår verksamhet. Läs mer om FN:s globala mål

Vår hållbarhetsrapport

I vår hållbarhetsrapport vill vi presentera vad vi identifierat som våra största utmaningar, vad vi fokuserar på och vad vi uppnått under året. Ladda ner senaste rapporten här

Året 2020 i korthet

blue ring
Hållbarhetsrapport 2020
hållbarhetsprojekt

Tillsammans med Karma minskar vi matsvinnet!

För att ytterligare minska matsvinnet startade vi ett samarbete med företaget Karma under 2019 för att rädda så många produkter som möjligt. I många av Karmas butiker hittar du rätter från oss. De produkter som inte går att rädda hanteras på ett hållbart sätt och omvandlas till biogas.

 

Samarbete med Zelmerlöw & Björkman Foundation

Sedan några år tillbaka samarbetar vi med organisationen Zelmerlöw & Björkman Foundation i olika projekt. Vi har bland annat bidragit till att hjälpa ZBF att förse utsatta områden i Kenya med rent vatten och vid byggandet av en skola i Nairobis utkanter.

blue ring

Cirkulär ekonomi genom recycling

På Convini ger vi kaffemaskiner ett längre liv. Genom vårt unika recyclingarbete som leds av vår teknikguru Rolf Andersson kan vi se till att vissa mer avancerade kaffemaskiner kan fortsätta servera riktigt gott kaffe. Cirkulär ekonomi är en viktig del i vårt hållbarhetsarbete för att nå våra högt uppsatta hållbarhetsmål. Vi är såklart superstolta över att kunna erbjuda våra kunder en extra hållbar fikalösning. 

Titta in (virtuellt) på en kopp kaffe!

Vi finns här och hjälper er gärna vidare till bästa tänkbara lösning för just er arbetsplats. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig!

yellow ring