Fem veganska färdigrätter att testa på jobblunchen

Att äta vegansk kost blir allt vanligare i Sverige. I takt med att vi blir mer medvetna om hur vår mat påverkar både klimatet och vår hälsa, ökar också efterfrågan på veganska måltider och andelen som äts varje dag. Det har gjort att det idag finns ett allt större och bredare sortiment av veganska färdigrätter.

Kanske vill du bli mer flexibel och byta ut några måltider till veganska rätter? Eller du kanske identifierar dig som vegan och inte äter animaliska produkter överhuvudtaget? Oavsett vad så tipsar vi här om fem veganska färdigrätter som är perfekta att prova på jobblunchen!

Vad är vegansk mat?

Vegansk mat består endast av råvaror som kommer från växtriket. Den som äter veganskt äter alltså inte kött, fisk, skaldjur, ägg, mjölkprodukter, eller honung. Det är även vanligt att veganer undviker gelatin.

Det finns många fördelar med att äta veganskt: vegansk mat har en mindre klimatpåverkan, men även hälsan kan förbättras av att äta mer mat från växtriket. Så även om du inte vill välja bort kött helt, finns det goda skäl till att göra några måltider i veckan veganska.

I vårt sortiment hittar du flera veganska färdigrätter som ger dig energi hela arbetsdagen!

På Convini strävar vi efter att ständigt utvecklas och vi uppdaterar ofta våra butiker med fräscha veganska nyheter för alla smaker. I vårt hållbarhetsarbete har vi som mål att nästintill var tredje rätt som säljs i en Convinibutik ska vara vegansk eller vegetarisk. Läs mer om hur vi arbetar med vårt vegosortiment!

I den här artikeln tipsar vi om fem goda veganska färdigrätter som finns i Convinis breda sortiment. Allt från veganska varianter på klassiska svenska rätter till lite mer nya och exotiska smaker.

5 veganska färdigrätter du kan hitta i Convinibutiken

anamma-vegochili

1. Anamma vegochili

En komplett måltid i form av en smakrik chiligryta med vegofärs av soja. Grytan är fullproppad med godsaker såsom bönor, majs, röd paprika och basmatiris och påminner mycket om chili con carne.

green-cuisine-pulled-vego-teriyaki

2. Green Cuisine Pulled Vego med teriyaki

En bowl med en härlig mix av pulled ärtprotein, svart ris, vitt ris, soja bönor och sockerärtor, blandat med en god teriyakisås. En proteinrik smakupplevelse som håller dig mätt under lång tid.

gront-chili-non-carne

3. Grönts Chili Non Carne

En mättande vegansk chili con carne med 100 % växtbaserad nötfärsinspirerad smak. Serveras med långkornigt ris och en smakrik chilisås, för den som älskar en lunch med lite sting i. En smaskig vegansk färdigrätt skapad av gourmetkockar för alla lunchätare!

green-cuisine-linguine-bolognese

4. Green Cuisine Linguine Bolognese

En vegansk variant på en ständig favorit – bolognese! Findus Green Cuisine är en vegansk bolognese gjord på ärtproteinfärs med en välkryddad tomatsås, zucchini och paprika. Tillsammans med linguine blir det en mustig vegansk rätt med en proteinkälla som håller dig mätt och alert under hela arbetsdagen.

tareqs-tikka-masala

5. Vegansk Tikka masala från Maten é klar

En smakrik vegansk färdigrätt efter recept av Tareq Taylor. Gjord av seitan – ett veteprotein gjord på svensk vete, havreris och rostad blomkål. Den härliga kryddblandningen i tikka masala består av ingefära, spiskummin, curry, koriander, vitlök och kokos. En riktig smakupplevelse!

Convinis veganska färdigrätter räddar jobblunchen!

För oss är det en självklarhet att ha ett brett utbud av både vegetariska och veganska färdigrätter för jobblunchen. Vi erbjuder en helhetslösning för mat på jobbet med många goda alternativ. Så låt oss hjälpa er sätta ihop en matlösning som passar er arbetsplats.

Kontakta oss så hjälper vi er med bra mat på jobbet!

Läs gärna mer om vad våra kunder tycker om vår matlösning!

Författare:

Mer läsning

Hur ofta ska man äta fisk?

7 tips på mättande mellanmål

3 anledningar till att ta fikapaus på jobbet