Så här jobbar vi med vårt vegosortiment

Det ska vara enkelt att välja en vegolunch på jobbet – och det ska framför allt smaka väldigt gott!
Vi på Convini vill inspirera våra kunder att våga välja vego lite oftare – både för miljön och för hälsans skull. För att lyckas satsar vi på ett brett och fräscht utbud med något för alla smaker och tillfällen.

Vi jobbar ständigt med att utveckla och uppdatera våra minibutiker med härliga nyheter. Vi har en dedikerad sortimentsgrupp som regelbundet testar nya produkter och väljer vad som tas in i vårt sortiment.

Josefine Klermyr, som jobbar med inköp inom Convini, ingår i gruppen och hon kan konstatera att det skett en rekordökning av både vegetariska och veganska färdigrätter på marknaden. 

– Det är verkligen roligt och spännande att jobba med vego eftersom det ständigt kommer ut nya – i många fall väldigt innovativa – varianter av rätter och produkter, säger hon och nämner bland annat Tareq Taylor´s populära “Maten è klar”-serie.

Var tredje såld rätt ska vara vego

Vi ser också en ökande efterfrågan från våra kunder på just vegoalternativ, vilket helt går i linje med vårt viktiga hållbarhetsarbete. Ett av målen för 2021 är nämligen att nästintill var tredje rätt som säljs i våra minibutiker ska vara just vegetariska eller veganska. 

– Det är ett viktigt ställningstagande vi gjort för att minska vårt klimatfotavtryck. Att våra kunder är inne på samma linje känns ju såklart jättebra på alla sätt, säger Oscar Nordbrandt, tf hållbarhetschef på Convini.

Kunderna får rösta på sin vegofavorit

I framkant vad gäller färdigrätter med vego finns en rad både nya och gamla leverantörer. Under höstens vegoveckor (1-17 oktober) lyfter vi bland annat Orklas populära Anamma-serie som består av 100 % veganska rätter.

– Under vegoveckorna kommer vi att låta våra kunder rösta i sociala medier om vilken av Anammas tre höstnyheter som ska få stanna kvar i sortimentet. Det är något vi inte testat tidigare och det ska bli jättekul att se vilken rätt som får flest röster, säger Josefine. 

Green Cuisine på jobbet

Vi lyfter även Findus nyheter ur den populära Green Cuisine-serien med växtbaserade rätter gjorda på antingen ärtprotein eller smakrika grönsaker.

– Findus har verkligen lyckats med sina recept. De är näringsrika, mättande och framförallt goda. En riktig smakupplevelse! säger Josefine Klermyr.

Bland vegouppstickarna i Convinibutiken finns bland annat El Taco Truck, som de senaste året lanserat en rad veganska produkter inom Mexican Streetfood. Andra spännande leverantörer är Food Collective där vi lanserar två helt nya vegetariska rätter nu i dagarna och Bosphorus som har många vegetariska alternativ.

Hela vårt sortiment hittar du här!

***

På Convini jobbar vi ständigt med att uppdatera vårt sortiment för att ge våra kunder bästa tänkbara utbud på jobbet. Är du intresserad att veta med om vår populära minibutik? Tveka inte att kontakta oss så berättar vi gärna mer.

Författare:

Mer läsning

Billiga och nyttiga mellanmål i Convinibutiken

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

Stort tack till er som tyckt till om Convini!

JURA espressomaskin till företag