7 enkla skäl till att erbjuda mat och kaffe på jobbet

Fördelarna med att erbjuda god mat och dryck på jobbet är många. Det kan vara räddaren i nöden de dagar då frukosten inte hinns med hemma eller när lunchlådan råkar glömmas i kylen. Eller när mellanmålet som kan kicka liv i en trött eftermiddag behövs. 

Kaffe, vi svenskar gillar verkligen vårt kaffe. Den där goda koppen på jobbet på morgonen är verkligen något extra. Men utöver gott kaffe finns det förstås flera skäl till att erbjuda mat och dryck på jobbet, här är sju av dem:

1. Att erbjuda möjligheten att enkelt kunna köpa frukostprodukter på jobbet kan ha en avgörande faktor i hur en medarbetares dag blir. Ibland blir det stressigt på morgonen och frukosten hemma hinns inte med. De första timmarna fram till lunch kan tyvärr bli mindre produktiva vid ett sådant scenario.

2. En latte eller cappuccino istället för en vanlig kaffe uppskattas av många kunder och besökare. Dessutom går det snabbt och är pålitligt jämfört med en kaffebryggare som tar längre tid, eller till och med är tom när kaffet behövs som mest. En bra kaffemaskin garanterar dessutom samma smak varenda gång, vilket kan vara svårt att få till i en kaffebryggare.

3. Drog mötet eller arbetsuppgiften ut på tiden och nallade tid av lunchrasten? Att skippa lunchen känns kanske tidseffektivt men koncentrationsnivån sjunker snabbt på eftermiddagen utan mat i magen. Om det finns mat att köpa på jobbet kan du snabbt få dig något att äta för att slippa detta (detta gäller förstås vilken tid på dygnet du än behöver energi!) 

4. En matlösning på kontoret kan också vara ett verktyg för att öka gemenskapen bland medarbetarna. Både kaffemaskinen och matkylen blir spontana pausytor där kollegor kan fika eller äta lunch tillsammans, även vid tillfällen då tiden kan kännas lite knapp. 

5. Möjlighet att vara flexibel efter arbetet. Om planerna ändras hastigt är det perfekt att kunna köpa med sig en dricka och något ätbart på vägen. Kanske blev det fint väder och det skulle passa bra med en picknick i närmaste park?

6. Du kan bjuda kunder på tilltugg. Det ger en trevlig upplevelse att bli erbjuden något att äta under ett långt långt möte. Dessutom håller sig alla deltagare lite skarpare med mat i magen.

7. Om du vill träna på lunchen så kan det bli lite snålt med tid över till att äta i lugn och ro. Men vi vet ju hur viktigt det är att fylla på med energi efter ett träningspass, då är det toppen att mat och dryck finns lättillgängligt. 

Det finns många skäl att erbjuda både kaffe och mat på jobbet. Oftast är det kopplat till energinivån på jobbet där både mat och kaffe kan hjälpa oss på traven. En matlösning på arbetet tillåter medarbetarna att regelbundet fylla på med energi, oavsett om den behövs till frukost, lunch eller under sena kvällar. 

Vi på Convini vill att alla ska må bra på arbetet, något vi tror kan uppnås genom mer rörelse under dagarna, trivsel på arbetsplatsen och regelbundna pauser. Och förstås, med god mat, härliga mellanmål och gott kaffe på jobbet

Läs gärna mer om hur våra kunder upplever Convinis mat- och kaffeerbjudande i våra kundcase!

Författare:

Mer läsning

Så väljer du det bästa kaffefiltret

Billiga och nyttiga mellanmål i Convinibutiken

Därför ska du frysa in överblivet kaffe

JURA espressomaskin till företag