Tio nyttiga färdigrätter för en hälsosam jobblunch

För att kunna prestera bra under en hel arbetsdag är det viktigt att fylla på med bra energi. Men det räcker inte med att bara slänga i sig något för att bli mätt, kroppen behöver allsidig näring för att orka med en hel arbetsdag. Den behöver energi som håller sig kvar länge, det vill säga bra och näringsrik mat.

I vårt sortiment hittar du flera nyttiga färdigrätter som ger dig energi hela dagen!

I den här artikeln listar vi 10 nyttiga färdigrätter som finns i Convinis sortiment. En blandning av grytor, soppor och sallader – något för alla!

10 nyttiga färdigrätter du kan hitta i Convinibutiken

1. Paulúns – Superbowl Halloumi/Grönkål

En proteinrik vegetarisk gryta gjord på naturliga råvaror. Innehåller halloumi, grönkål, sötpotatis, edamamebönor, råris och linser och täcker 37% av ditt dagliga behov av grönsaker. Rik på järn, zink, magnesium och vitamin C.

2. Guldfisken – Lax potatisgratäng

Lax är en fet fisk som är rik på omega-3, Vitamin D, vitamin B12 och selen. Under vinterhalvåret får vi inte i oss vitamin D naturligt från solljus, så då är det extra viktigt att äta livsmedel som innehåller D-vitamin. Omega 3 är ett fleromättat fett som är livsnödvändigt och bidrar till hjärtats normala funktion. Enligt Livsmedelsverket bör vi äta fisk och skaldjur 2-3 gånger per vecka.

3. Spoons – Indisk linssoppa

En mättande vegetarisk linssoppa med ingefära. Linser innehåller mycket kostfiber som är bra för magen. Även ingefära kan vara bra för magen och innehåller dessutom massor av antioxidanter.

4. Dafgårds – Chicken green curry

En välkomponerad maträtt som ger dig både kolhydrater, protein och fett, så att du håller dig mätt längre. Kyckling är rik både på protein, som är byggstenarna i musklerna samt flera B-vitaminer som stärker immunförsvaret. De starka kryddorna och smaken i grytan är bra både för kropp och själ.

5. Veggie halloumi hotpot

En vegetarisk gryta med halloumi, linser, sötpotatis och goda grönsaker såsom morot och broccoli. En smakrik lunch med mycket protein, vilket bland annat behövs för cellernas uppbyggnad och för att bilda enzymer och hormoner.

6. Green Cuisine – Linguine bolognese

En vegansk pasta bolognese gjord på ärtproteinfärs, zucchini, paprika och tomat. En riktigt bra källa till protein och grönsaker. Att äta veganskt är inte enbart bra för miljön, även magen jublar!

7. Smålands fiskgryta

En härlig och smakrik fiskgryta med god och nyttig torsk, lax och fänkål. Ett enkelt och bra sätt att få i sig de nyttiga ämnen som finns i fisk – omega 3, nyttigt fett och vitamin D. Fänkålen innehåller mycket vitamin C och järn vilket är toppen när man vill stärka sitt immunförsvar!

8. Paulúns – Superlunch kyckling- och morotssoppa

En smakrik soppa gjord på endast naturliga råvaror för en balanserad och god lunch. Soppan är smaksatt med apelsin och ingefära och innehåller mättande och proteinrika röda linser. Både mättande och nyttigt!

9. Marockansk gryta

En vegetarisk gryta gjord på Oumph!, linser, grönsaker och kikärter. Oumph är gjort på sojabönor och är ett nyttigt och bra alternativ till kött. Den här marockanska grytan är en bra källa till grönsaker och protein och eftersom den har ett låg klimatavtryck, blir du mätt med ett gott samvete!

10. Vidinge – Kyckling- & baconsallad 

Att äta en matig sallad är ett gott och bra sätt att få i sig en stor del av dagsbehovet av grönsaker. Det höga fiberinnehållet i grönsaker är bra för magen och dessutom innehåller ju grönsaker mängder av bra vitaminer och mineraler.

Bra och nyttig färdigmat på kontoret från Convini!

Vi vet hur viktigt det är med en bra och näringsrik lunch för att ta sig igenom arbetsdagen på bästa sätt. Så låt oss hjälpa er servera det allra bästa i lunchväg till kollegor och kunder! Vi på Convini erbjuder helhetslösningar för mat på jobbet och vi hjälper er gärna att välja det utbud som passar just er arbetsplats bäst. I vårt breda utbud kan alla kollegor hitta något som faller dem i smaken.

Kontakta oss så hjälper vi er på vägen till hälsosammare mat på jobbet!

Läs gärna mer om vad våra kunder tycker om vår matlösning!

Författare:

Mer läsning

Billiga och nyttiga mellanmål i Convinibutiken

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

5 tips för ökad arbetsglädje

JURA espressomaskin till företag