Hur ofta ska man äta fisk?

Handen på hjärtat – hur ofta äter du fisk? Du har säkert läst otaliga gånger att man bör äta mycket fisk för att det är nyttigt. Faktum är att fisk är ett av de nyttigaste livsmedlen vi kan äta och är en viktig del i en hälsosam kost. Men kan vi få i oss för mycket av det goda?

Låt oss guida dig genom varför fisk är nyttigt och hur ofta du bör äta fisk för att få i dig alla bra näringsämnen.

Fisk är en bra källa till många näringsämnen

Många av de näringsämnen som vi behöver få i oss regelbundet för att må bra finns faktiskt i fisk. Här är exempel på några nyttiga ämnen;

  • Omega-3: Fet fisk såsom lax, sill och makrill är rika på omega-3 som är ett viktigt ämne för hjärnans funktion.
  • Vitamin D: Att äta fisk är ett bra sätt att få i sig vitamin D som är ett viktigt vitamin för att stärka skelettet och främja ett starkt immunförsvar.
  • Protein: Fisk är en bra källa till protein som kroppen behöver för att bygga och reparera våra vävnader.
  • Mineraler: Fisk innehåller de viktiga mineralerna jod, zink, selen och järn.

Så ofta bör du äta fisk

Rekommendationen är att vi ska äta fisk 2-3 gånger i veckan och gärna välja olika sorters fisk varje gång. Anledningen till att det är bra att variera sig är att olika fiskar innehåller olika mycket av näringsämnena. Sen är det ju alltid mycket roligare att variera sina måltider än att äta samma hela tiden!

Ät mer fisk med hjälp av Convini!

Med en Convinibutik på arbetsplatsen blir det enkelt för medarbetarna att variera sina måltider och kunna välja fisk till lunch på jobbet oftare. Vad sägs om en värmande fiskgryta eller spröda fiskpanetter med potatis? Vi har ett brett utbud av prisvärda och nyttiga måltider så att alla kan hitta sin favorit. Vi skräddarsyr våra lösningar efter era behov och önskemål.

Författare:

Mer läsning

7 tips på mättande mellanmål

3 anledningar till att ta fikapaus på jobbet

Vad ska jag äta till lunch?

JURA espressomaskin till företag