Därför ska du frysa in överblivet kaffe

Tillhör du dem som ofta får lite kaffe kvar i kannan som blir kallt och som ingen vill dricka? Tillhör du kanske också dem som häller ut den där sista slatten i vasken? I snitt häller vi ut en kopp kaffe per person och dag, vilket betyder att vi slänger bort hela 365 koppar kaffe varje år, och det känns ju rätt onödigt, eller hur? 

Istället för att hälla ut det, testa att frysa in kaffet i kuber istället! På så sätt kan du minska ditt kaffe-svinn och använda det frysta kaffet senare. Här bjuder vi på 3 tips på vad du kan göra med ditt sparade kaffe. 

3 tips på vad du kan göra med fryst kaffe

Iskaffe

En varm och solig sommardag kan det vara riktigt gott med en god iskaffe. Denna kalla och uppiggande dryck går att variera på flera olika sätt, efter tycke och smak. 

Tips! Läs Så gör du riktigt gott iskaffe hemma för tips och recept.

Milkshake med kaffesmak

Tina upp bitarna och gör en läskande god kaffemilkshake. Blanda kaffet med glass, mjölk och grädde, toppa med till exempel kanel eller riven mörk choklad och njut!

Glass med kaffesmak

Att göra egen glass är både enkelt och gott. Tina upp kaffeisbitarna och smaksätt din hemmagjorda glass och njut av den till både vardag och fest. 

Tänk på det här när du ska frysa in kaffe

Det finns några saker du bör tänka på när du ska frysa in kaffe: 

  • Använd gärna en isform med lock för att slippa att iskuberna drar åt sig andra smaker.
  • Det tar cirka 5 timmar för kuberna att bli helt genomfrusna.
  • Fryst kaffe håller sig bra i cirka 2 månader.

Njut av gott kaffe på jobbet

Trots att kaffe är en bra smaksättare tycker vi ändå att det är i en kopp som kaffet smakar allra bäst. Med en kaffemaskin från Convini kan du och dina medarbetare njuta av gott kaffe på jobbet varje dag. Våra kaffeexperter hjälper er att sätta ihop en skräddarsydd lösning som passar just er arbetsplats. Hos oss får du smakgaranti, marknadens bästa kaffemaskiner och både snabb och trevlig service!

Författare:

Mer läsning

Så väljer du det bästa kaffefiltret

Så gör du en cortado kaffe

Så gör du en klassisk caffé latte

JURA espressomaskin till företag