Hållbarhet en av styrkorna när Volvo Cars väljer Convini

På Volvo Cars i Torslanda utanför Göteborg råder full aktivitet 24/7. Ungefär 23000 människor arbetar här, både i personbilfabriken och på huvudkontoret med produktutveckling, marknadsföring, ekonomi mm. Volvo Cars har höga ambitioner att skapa en riktigt bra arbetsmiljö för sina medarbetare. En av strategierna för att uppnå detta är att satsa på mat och dryck och här kommer Convini in i bilden. Hela fem Convinibutiker finns tillgängliga på Torslanda-området och nyligen startades ytterligare en butik upp på kontoret i Lund och en vid provbanan i Hällered.

Vi möter Anders Ledhagen som är ett tydligt bevis på att mat och dryck-frågorna har hög prioritet. Han är nämligen Global Food & Beverage Manager och därmed ansvarig för att erbjuda mat och dryck till Volvo Cars medarbetare i hela världen, vilket omfattar totalt mer än 41 000 personer i Sverige, Belgien, Kina och USA.

– Convini är en av pusselbitarna för att förse våra medarbetare med bra mat och dryck dygnet runt. Vi jobbar med flera aktörer och erbjuder en mix av restauranger, caféer och vending på området. Det är extra viktigt med tanke på att vi ligger en bit utanför stan och det inte finns så stort utbud i närområdet. Att Convinibutikerna är öppna dygnet runt passar oss helt perfekt, då många av våra medarbetare jobbar i skift, både kvällar och nätter”, berättar Anders Ledhagen.

Workplace Experience – för en attraktiv och glädjefylld arbetsplats

Anders kan verkligen detta med mat. Han är i grunden utbildad kock och har gedigen erfarenhet från tidigare roller bl a som Global Sales Responsible på IKEA Food och som Food & Beverage Manager på HV71 Arena. I sin nuvarande roll på Volvo Cars ingår Anders i Work Place Operations där han sitter på enheten Work Place Experience. 

Vi vill skapa en attraktiv och glädjefylld arbetsplats. Visionen som vi jobbar för är ”We bring happiness”. Här ingår mitt område – mat och dryck – och även inredning, design, träning mm. På olika sätt jobbar vi för att skapa en härlig arbetsplats som lockar medarbetare och får dem att trivas här. Vår uppgift är att utmana konkurrerande arbetsgivare och attrahera medarbetare till just oss. Vi försöker ta reda på vad den yngre generationen vill ha och hur vi kan erbjuda detta, berättar Anders entusiastiskt.

Convinis hållbarhetsarbete imponerar

Hållbarhet är en nyckelfråga inom Volvo Cars och något som Anders Ledhagen brinner extra för.

Vi har hållbarhet som en ledstjärna i allt vi gör. Att Convini satsar så mycket på hållbarhet gör mig jätteglad och det bidrar också positivt till våra målsättningar. Jag har nyss läst er senaste Hållbarhetsrapport och blev verkligen imponerad av allt ni gör och gjort. Vi strävar åt samma håll och det skapar en gemensam kraft för en bättre framtid, säger Anders.

Dessutom är medarbetare väldigt medvetna idag och de förväntar sig att företag ska ligga långt framme inom hållbarhet. Därför är dessa frågor viktiga för att vara en attraktiv arbetsplats. Inom mat och dryck jobbar vi aktivt med hållbarhet och har vidtagit en lång rad åtgärder i form av certifieringar, minskat matsvinn mm. Det hjälper att ha en leverantör som Convini att samarbeta med. När vi nyligen införde förbud mot palmolja i mat och dryck inom Volvo Cars och meddelade detta till Convini så fick vi omedelbar respons och hjälp att sortera bort de få produkter som detta gällde, berättar Anders.

Många fördelar med Convini

 Det finns många fördelar med Convini och Anders lyfter särskilt fram några av dem:

– Det första man tänker på är lättillgängligheten, att ni finns där 24/7 och att ni erbjuder ett brett utbud av goda och välsmakande produkter till rimliga priser. Hållbarheten, återigen, är ett starkt plus. Inom Volvo Cars försöker vi också komma bort från alltför mycket socker och där tycker vi att Convini är bra. Även om det finns socker i sortimentet så erbjuder ni bra och mer hälsosamma alternativ så att individen kan göra egna val. Viktigt är också att lyfta användarvänligheten i köpprocessen. Det är så smidigt att handla och sällan något krångel. Jag gillar den smarta ”önska vara”-funktionen! säger Anders.

Skulle du rekommendera Convini till en vän eller kontakt på annat företag?

Javisst kan jag rekommendera Convini till andra! Förutom de fördelar som jag lyft tidigare så uppskattar jag som beställare av Convinis tjänster att påfyllnad och service alltid fungerar bra. Vi har jättebra kommunikation både med vår kontaktperson och era medarbetare som besöker oss med leveranser mm, avslutar Anders Ledhagen.

Fakta om Volvo Cars

Volvo Cars har cirka 41 000 heltidsanställda medarbetare världen över, varav ca 23 000 i Sverige. Huvudkontor och produktutvecklings-, marknadsförings- och administrationsavdelningar finns i huvudsak i Göteborg. Produktionsanläggningar finns i Göteborg (Sverige), Gent (Belgien), South Carolina (USA), Chengdu, Daqing och Taizhou (Kina). Volvo Cars fabrik i Torslanda är en komplett fabrik med pressverk, karossfabrik, måleri och monteringsfabrik. Fabriken öppnade 1964 och är cirka 450.000 kvm stor. Här byggs ca 1250 bilar per dag.

Mer läsning

Mat och kaffe från Convini betyder mycket för trivseln vid Øresundsbron

Med lunchrummet som mötesplats

Hållbart från början till slut

JURA espressomaskin till företag