Tareq Taylors 5 tips för minskat matsvinn

Tareq Taylor är en välkänd och omtyckt kockprofil med minst sagt många järn i elden. Bland annat finns hans färdigrätter med namnet ”Maten é klar” i Convinis butiker på arbetsplatser runtom i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Förutom Tareqs brinnande intresse för god mat ligger även miljö- och hållbarhetsfrågor honom varmt om hjärtat. Ett av världens problem på detta område är det stora matsvinnet. Hur kan vi alla bidra till att slänga mindre mat och därmed värna om vår miljö? Här bjuder Tareq på sina 5 bästa tips för dig som vill bidra till minskat matsvinn. Inga konstigheter – börja redan idag!

5 tips för mindre matsvinn

1. Handla inte för mycket! Många av oss fyller kylen som om mat var en bristvara. Du riskerar att tappa överblicken och hinner helt enkelt inte använda allt.

2. Våga, testa, smaka! Bäst före datumet är ofta snävt tilltaget och många gånger är produkten fullt användbar även långt senare.

3. Döm inte ut frukt och grönsaker! En morot som blivit lite mjuk har bara förlorat vatten. Rosta den i ugnen och den smakar utmärkt.

4. Använd hela råvaran! Visste du att stammen på broccolin är jättegod – nästan godare än själva broccolibuketterna. Gäller även blomkål.

5. Återanvänd smårester! En liten skvätt köttgryta blir kanske ingen hel portion men den kan bli grunden till en jättegod pastasås.

En stor förändring börjar i det lilla, så låt oss hjälpas åt! 

Författare:

Mer läsning

Billiga och nyttiga mellanmål i Convinibutiken

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

Stort tack till er som tyckt till om Convini!

JURA espressomaskin till företag