7 tips på mättande mellanmål

Vikten av att äta bra och fylla på med energi över hela dagen behöver nog inte förtydligas?! Många hoppar över att fylla på med energi på eftermiddagen och nöjer sig kanske med en kopp kaffe och i bästa fall en frukt. Men timmarna mellan lunch och middag kan vara ganska många och både kropp och knopp kan behöva en ordentlig påfyllning av energi på eftermiddagen. 

I den här artikeln tipsar vi om sju mättande mellanmål som finns i Convinis sortiment. Allt från den klassiska smörgåsen till lite mer moderna varianter. Håll till godo!

Mättande mellanmål du kan hitta i Convinibutiken

1. Keso – med cashewnötter och torkad frukt från Arla

Krämig keso med cashewnötter och torkad frukt är ett både mättande och nyttigt mellanmål som ger extra energi under dagen.

keso

2. Proteinpudding – chokladsmak från Outlaw

Smakrik och mättande proteinpudding med havre och med smak av choklad. Puddingen är gjord på ärtprotein och är således helt vegansk. Komplettera gärna med nötter och/eller frukt.

oatlaws

3. Sandwich – french herbs från Wasa

Nyttigt och mättande fullkornsknäcke med en krämig fyllning med ost och smak av franska örter. Praktiskt förpackad i en liten och smidig förpackning som är lätt att ta med.

wasa-sandwich-cheese-french-herbs

4. Smoothie – mango & apelsin från Froosh

Krämig och fräsch smoothie med mango och apelsin. Tillverkad av 100% frukt och innehåller varken tillsatser eller tillsatt socker. En perfekt energipåfyllning som mättar mellan måltiderna.

froosh-smoothie-mango-apelsin

5. Hälsobulle – med ost och skinka från Fyra säsonger catering

Nyttig och god rågfralla med ost, skinka och fräscha grönsaker. Bra och mättande mellanmål när hungern gör sig påmind.

halsobulle-ragfralla-ost-skinka

6. Gröt – apple pie cinnamon från FoFill

God havregrynsgröt med smak av äppelpaj! Gröten är rik på protein och är fylld med härliga bitar av äpple vilket gör den till ett bra och mättande mellanmål. Värm i mikron eller ät den kall.

fofill-grot-appelpaj-kanel

7. Energibar – mandel & aprikos från Eat Natural

God och mättande energibar fylld med knaprig mandel, söta aprikosbitar och kokos med ett överdrag av yoghurt. Perfekt energipåfyllning eller nyttigt tilltugg till eftermiddagskaffet.

bar-1

Fyll på med energi på jobbet!

Med Convinibutiken på arbetsplatsen är det inga problem för dig och dina medarbetare att se till att ni får i er energi mellan måltiderna. Tack vare vårt breda och noga utvalda sortiment av mättande mellanmål finns det alltid något att äta – vare sig du är mycket hungrig, eller bara lite sugen på något. Convinibutiken kan skräddarsys efter era behov och det bästa är att den alltid har öppet!

Författare:

Mer läsning

Hur ofta ska man äta fisk?

3 anledningar till att ta fikapaus på jobbet

Vad ska jag äta till lunch?