Convini gör det enkelt att välja klimatsmart

Du har väl inte missat att maträtterna i Convinibutiken är klimatmärkta? För att hjälpa våra kunder att göra hållbara val i vardagen har vi klimatmärkt alla våra rätter utifrån vilken koldioxidbelastning varje rätt har på miljön.
Märkningarna hittar du enkelt i Conviniappen och på convini.se.

Till grund för arbetet med klimatmärkningen ligger WWFs One Planet Plate. De har räknat ut en så kallad klimatbudget för hur stor påverkan en måltid bör ha för att vi ska nå målet om maximalt 1,5 graders global uppvärmning.

Idag ger en lunch eller middag i Sverige i snitt 2 kg CO2e (växthusgaser). Enligt WWFs beräkningar vore det önskvärt att varje måltid motsvarar ca 0,5 kg CO2e i snitt.

Maträtterna i Convinis sortiment är märkta med tre färger, grönt, gult eller rött, i enlighet med WWFs kriterier:

max 0,5 kg CO2e (växthusgaser) per portion klimatavtryck_lag

klimatavtryck_medel0,6-2,0 kg CO2e (växthusgaser) per portion

klimatavtryck_hogminst 2,1 CO2e (växthusgaser) per portion

Fler produkter ska klimatmärkas under 2022

I dag är 61 % av maträtterna hos Convini i kategori orange, 22 % i grön och 17 % i röd och vi siktar självklart mot ännu högre siffror. 

– Målet är att öka antalet klimatmärka artiklar under 2022 men vi vill även att man ska kunna se sitt klimatfotavtryck i Co2e i sin köpredovisning. Vi håller just nu på att samla in information från våra leverantörer till detta. Vi vill helt enkelt att det ska vara enkelt för våra konsumenter att göra hållbara val, säger Oscar Nordbrandt, Chef Supply & Hållbarhet hos Convini. 

Positiv respons från kunder

Funktionen med klimatmärkningen har funnits i appen och på hemsidan i snart ett år och är väldigt uppskattad bland våra konsumenter.

– Vi har fått mycket positiv respons på klimatmärkningen, både från kundföretag och slutkonsumenter, vilket är jättekul! säger Oscar Nordbrandt.

***

Författare:

Mer läsning

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

Stort tack till er som tyckt till om Convini!

Hur ofta ska man äta fisk?

JURA espressomaskin till företag