Hållbar utrustning – en självklarhet hos Convini

På Convini har vi ett tydligt hållbarhetsfokus kring all den utrustning och teknik som ingår i våra smarta mat- och kaffelösningar för arbetsplatser. De kylar, frysar, kaffemaskiner, vattentorn och övrig utrustning som vi installerar hos våra kunder är noggrant utvald, av högsta kvalitet och med lägsta möjliga energiförbrukning.

Liksom i andra hållbarhetsfrågor jobbar Convini på bred front för att utrustningen i våra mat- och kaffelösningar ska vara så hållbar som möjligt. Både vad gäller teknik, energiförbrukning och livslängd.

De kaffemaskiner som vi erbjuder går ner i energisparläge när de inte används och våra kylar och frysar i våra Convinibutiker har bästa tänkbara energiklass.

– Att vi jobbar med maskiner och utrustning med hög kvalitet och lång livslängd är en självklarhet. Det minskar riskerna för driftstopp och fel, vilket i sin tur innebär färre servicebesök, färre miljöbelastande transporter och färre kassationer. Och i slutändan även nöjdare kunder, säger Linda Strand, hållbarhetschef på Convini.

Uppkopplade kaffemaskiner = bättre för miljön

Fler än 1 700 av de kaffemaskiner som idag står ute hos våra kunder är digitalt uppkopplade, vilket också det är en viktig del i vårt hållbarhetsarbete. Det innebär att vi på distans och i realtid kan följa hur maskinerna används, att de fungerar, vilka eventuella fel som uppstår och hur mycket kaffe som konsumeras. Vissa fel kan avhjälpas digitalt eller via telefonsupport och vi kan även avgöra om mängden kafferåvara är tillräcklig och när det är dags för påfyllning. Därmed minimerar vi antalet servicebesök och transporter som belastar både trafik och miljö.

Livslängden maximeras

Vår tekniska avdelning består av personer med stor kompetens och lång erfarenhet. De arbetar dagligen med förebyggande service och reparationer för att säkerställa att vi alltid maximerar livslängden på vår utrustning. När det till sist är dags att kassera en maskin ser de till att återvinna den på bästa hållbara sätt.

Satsning på recycling

Våra tekniker arbetar även aktivt med ett recycling-system som innebär att vi tar hand om och återanvänder utrustning för att maximera dess livslängd.

– Med vår recyclingsavdelning ger vi kunden en möjlighet att vara mer klimatsmart. Att vi recyclar komponenter gör att vi minimerar driftstoppstiden för våra kunder och att Convini får ökad flexibilitet att kunna leverera ”nya” maskiner på nolltid, berättar Pontus Adman, områdeschef på Teknisk Service hos Convini.

***

Här kan du läsa mer om Convinis hållbarhetsarbete

Författare:

Mer läsning

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

Stort tack till er som tyckt till om Convini!

Hur ofta ska man äta fisk?

JURA espressomaskin till företag