Convini och Karma räddar mat tillsammans

Matsvinn är en av vår tids största miljöbovar och samtidigt lider många människor på jordklotet av brist på mat. Ett stort världsproblem tycker vi på Convini och därför gör vi vad vi kan för att minska matsvinnet.

Under 2020 startade vi ett samarbete med Karma för att rädda maträtter som annars riskerar att slängas. Ett samarbete som blivit en succé! Karma är det svenska start-upbolaget som blivit världskänt för sin applösning för att rädda mat, med över 9000 anslutna matbutiker, restauranger, caféer och bagerier.

Så hur går det till när Convini och Karma samarbetar? När sista förbrukningsdatum börjar närma sig i Convinibutikerna flyttar vi produkter till Karmas rosa kylskåp som finns på utvalda offentliga platser, bl a i Solna i Stockholm. I Karmakylen får maten, som fortfarande är perfekt och ätbar, en andra chans och säljs till halva priset.  På bara några månader har Convini-Karma-samarbetet räddat över 5.000 varor från att slängas. Detta har minskat koldioxidutsläpp med över 3 ton CO2, vilket motsvarar lika mycket CO2 som 37.000 km resa i bil.

Att minska matsvinnet är en av många åtgärder i Convinis hållbarhetsarbete och målet är att minska matsvinnet i vår verksamhet med 50% innan 2025.

Författare:

Mer läsning

Hälsosamma resultat av Convini Challenge!

Stort tack till er som tyckt till om Convini!

Hur ofta ska man äta fisk?