Med lunchrummet som mötesplats

Vinngroup är ett företag som startar nya företag tillsammans med människor som har idéer. Sedan 2008 ligger de bakom inte mindre än 16 nystartade bolag och har 250 anställda. 200 av dem sitter på kontoret i Göteborg och resten på andra orter runtom i landet. Drivet och nytänkandet sitter i väggarna här. Och när man ständigt strävar framåt gäller det att allting runtom flyter på smidigt. Att kunna fylla på med energi, för att ta ett exempel.

Stina Lundahl sitter i receptionen och berättar mer om tiden före – och efter – Convini.

– Vi är väldigt många olika människor som ryms under samma tak här med många öppna ytor där det är allt ifrån kostym till hipsterskägg och stickad mössa som gäller. Trots att det är så mycket olika saker som händer här har vi en väldigt fin företagskultur som alla enas kring. Lunchrummet är en plats där det märks extra tydligt eftersom det är då man får chans att ta en paus och umgås över företagsgränserna, berättar Stina.

Vinngroup har inte vilket lunchrum som helst, utan ett top floor med tillhörande takterass som även tjänar som företagets festlokal. Tidigare utnyttjades inte utrymmet på samma sätt som idag eftersom de flesta gick ut för att äta sin lunch. Stina berättar:

– Förr försvann de flesta ut på lunchen, men nu har det blivit mycket mer av att vi sitter ner tillsammans på luncherna, vilket är väldigt trevligt. Alla måste ju äta lunch, så då är det ju otroligt smidigt att ha en lösning så nära. En lunchtimme går ju snabbt och nu slipper folk jäkta. Men det är också en bra lösning när folk jobbar över så de kan få i sig lite middag.

Vinngroup började med Convinis testa-på-erbjudande och kylarna blev snabbt en del av den fasta inredningen. När det visade sig att det fanns nötallergiker bland medarbetarna ringde de för att få sortimentet justerat.

– Vi fick hjälp med att byta ut nötpåsarna mot annat direkt! Det var otroligt snyggt skött, tycker jag. Överlag har allting funkat väldigt smidigt och det känns liksom aldrig jobbigt att komma med särskilda önskemål. Man blir alltid trevligt bemött och får känslan av att allt går att lösa! Det känns tryggt. 

Mer läsning

Mat och kaffe från Convini betyder mycket för trivseln vid Øresundsbron

Hållbart från början till slut

Aldrig utan finkaffe på HD-Sydsvenskan

JURA espressomaskin till företag