Kundcase Convinibutiken - Öresundsbron

Mat och kaffe från Convini betyder mycket för trivseln vid Øresundsbron

Øresundsbron förbinder Danmark och Sverige och har funnits i drygt 20 år. Vid brofästet i Limhamn strax utanför Malmö ligger Øresundsbron Konsortiet, en arbetsplats där det är aktivitet dygnet runt, 365 dagar om året. Här är det alltid öppet och Convini är en uppskattad partner som ser till att medarbetarna alltid har tillgång till mat och kaffe. Vi möter Jeannette Schöön som är servicekoordinator med de anställdas trivsel högt på agendan.

Jeannette jobbar som servicekoordinator och ansvarar för frågor som rör lokalen. Hon är den som ser till att allt flyter på som det ska, varje dag.  Totalt jobbar ca 100 personer här och det är en blandning av driftspersonal, tekniker, trafikledare mm. Här finns också en reception och kontor för HR och ekonomi.

En arbetsplats som alltid är öppen

– Vi har öppet 24/7, 365 dagar om året. Det är full aktivitet här för det mesta och på vår arbetsplats finns det alltid behov av mat och dryck. Därför är det helt perfekt med Convini! Förutom vår egen personal så har både tullen och polisen tillgång till våra lokaler, inklusive Convini-butiken och kaffemaskinerna, berättar Jeannette.

kvinna framför Convinibutiken

Uppskattar tillgängligheten och servicenivån

– Vår arbetsplats ligger ju lite ”off”. Det finns inga restauranger eller butiker i närheten. Det är bakgrunden till att vi valt att ha både Convini och en egen restaurang. Restaurangen har begränsade öppettider och stänger kl 14.00, så det är väldigt bra att Convini finns på plats med tillgänglighet dygnet runt, säger Jeannette.

– Convini är en aktör som hela tiden vill utvecklas och göra förbättringar. Vår kontaktperson ser t ex till att vi får göra provsmakningar av kaffesorter, vilket är väldigt uppskattat. Servicepersonalen som kommer med mat och kaffe håller koll på vad som förbrukas och vad som behöver fyllas på. Det är enkelt och smidigt för oss. Som kund vill man ju bara att allt ska fungera och utan avbrott och det gör det med Convini. Och skulle något behöva åtgärdas, då är de här utan dröjsmål.

– Helhetskonceptet är en stark fördel, att vi har både mat, kaffe och vatten från en och samma leverantör. En styrka i samarbetet är att vi har en fin dialog med vår kontaktperson Nellie och att vi utvecklar samarbetet tillsammans, berättar Jeannette.

Kvinna dricker Convinis kaffe

Värnar om fikakulturen och en trivsam arbetsmiljö

Øresundsbron satsar på att skapa en trivsam miljö för sina medarbetare. Mat, dryck och kaffe spelar en stor roll i detta.

– Vi har en härlig fikakultur här på jobbet. Det är trevligt att samlas kring kaffe och kanske något gott till. Många dricker ”vanligt” kaffe i kantinen och sedan vill de ha ”gokaffe” från Convinis maskiner, t ex en espresso efter maten eller en caffe latte till eftermiddagsfikat. Företaget bjuder på frukost varje fredag och på fredag eftermiddag brukar vi turas om att ta med hembakat till kaffestunden. Att vi har trivsamma miljöer både i matsalen och i en loungedel med sköna soffor är en styrka. Tillsammans med mat och kaffe blir det en uppskattad samlingspunkt, avslutar Jeannette.

Fakta om Øresundsbron

Øresundsförbindelsen består av en bro, en konstgjord ö och en tunnel. Bron är totalt 7,8 km lång och öppnade år 2000. Den konstgjorda ön Peberholm länkar samman Øresundsförbindelsens bro och tunnel. Ca 6,7 miljoner fordon körde över sundet år 2022. Här finns dels en betalstation som alla fordon passerar, dels ett trafikcenter. Trafiken övervakas dygnet runt av personal på trafikcentret vid betalstationen. Övervakningen sker både manuellt via kameror och automatiskt via ett antal mätare och sensorer på hela förbindelsen.

Mer läsning

Med lunchrummet som mötesplats

Hållbart från början till slut

Aldrig utan finkaffe på HD-Sydsvenskan

JURA espressomaskin till företag