Hållbart från början till slut

Inrego är företaget som fördubblar livet på datorer och IT. Dit kan man nämligen lämna in gammal teknik som annars skulle ha skrotats. Inrego helrenoverar och fixar prestandan så att de håller nyproducerad standard. Det är inte bara ett hållbart sätt att arbeta – det är ett helt nytt sätt att se på konsumtion.

Vi träffade Casandra Bergström som är receptionist och har full koll på allt och alla och undrar förstås om Inregos hållbara tänk märks även hos de anställda.

– Vi är ett företag med cirka 120 anställda och ett nytänk som genomsyrar allt vi gör, berättar Casandra. Vår produkt är ett sätt att försöka förbättra världen lite och samtidigt finns en omtanke även för oss medarbetare. Vi har yoga, pingisbord och gruppträningar på arbetstid vilket gör att vi kommer väldigt nära varann!

På Inrego har Convini gjort stor skillnad. Från att ha haft en kyl med vatten och läsk till rabatterade priser, luncher i medtagen låda eller från närliggande lunchställen och bortglömda mellanmål har de nu fyllda kylar dygnet runt med stort och smått. För Casandra är fördelen med Convini tydlig.

– Numera går man inte ut och äter lika mycket utan stannar kvar och äter. Det är ju så mycket trevligare att sitta ner tillsammans och få chans att umgås lite på lunchen. Man blir väldigt bekväm också när man vet att det alltid finns lunch om man glömmer ta med. Jag tror att de flesta hos oss nu köper här istället. Vi har till och med fått utöka med en extra kyl! Sen finns det ju alltid tid och utrymme för en paus nu.

På frågan vilken produkt som går bäst på kontoret skrattar hon och menar att det är toppen att det finns nyttiga mellanmål nära till hands men att energidryckerna också är väldigt populära, utöver maten förstås!

– Själv är jag svag för Delicatobollarna – det blir nog en varannan dag, berättar Casandra. Men de är ju så goda!

Mer läsning

Mat och kaffe från Convini betyder mycket för trivseln vid Øresundsbron

Med lunchrummet som mötesplats

Aldrig utan finkaffe på HD-Sydsvenskan

JURA espressomaskin till företag