Convini + Christina Stielli = sant

Convini inleder ett nytt spännande samarbete med en av Sveriges allra vassaste föreläsare, Christina Stielli. Med humor och enorm träffsäkerhet lyfter Christina Stielli frågor kring den välmående arbetsplatsen – och hur arbetsgivare och medarbetare tillsammans kan skapa den. Ett ständigt aktuellt ämne som vi på Convini verkligen brinner för. 

Under 2019 kommer vi bland annat att arrangera flertalet frukostseminarium tillsammans och Christina kommer även att dela med sig av sina klokskaper i vår må-bra-på-jobbet-blogg en gång i månaden. Superkul tycker vi!

Christina, vi på Convini är jätteglada för vårt nya samarbete. Hur känns det för dig?

– För mig sa det ”klick” när jag träffade er första gången. Det var en sån energi och kraft och värme hos alla era medarbetare och det är svårt att inte vara fantastiskt glad över att få samarbeta med er. Inte bara för att ni som jobbar på Convini är välkomnande och otroligt professionella utan också för att era produkter rimmar väldigt väl med det jag ofta vill prata om: hur vi tar hand om oss själva på jobbet, att vi prioriterar pauser och fikaraster och framför allt, pratar med varandra. 

För dem som inte känner till dig sedan tidigare. Vem är du?

– Jag är författare, har skrivit två romaner, tre tonårsböcker och tre fackböcker. Föreläsningar har jag arbetat med i snart 10 år, och allt började egentligen med att jag fick frågan om jag ville föreläsa om tonåringars självkänsla ute på skolor. Det var nog det roligaste och läskigaste jag har gjort men att lära sig fånga en publik och vara intressant i 90 minuter, det gör man nog allra bäst framför 300 ungar som går i 8:an. Så småningom tog jag steget ut i näringslivet och började föreläsa om hur vi kan må bättre på jobbet. Det är alldeles för många som inte gör det och det är synd. 2014 och 2015 blev jag vald till ”Årets talare” och på den vägen är det. 

Vad har du för relation till Convini?

– Det var nog i början på år 2000 som jag var projektledare för ett stort företag som flyttade in i sprillans nya lokaler i Solna. Jag ville att personalen skulle tycka det var bättre än bäst att flytta dit så jag satte in några kylar fulla med mat och dryck och snacks. Allt kom från ”Mat på jobbet” som Convini tidigare hette och personalen, som först varit väldigt tveksamma till att flytta till området, blev överlyckliga. Det kändes lyxigt att ha mat på jobbet och jag vet att många pratade om JUST detta som en av fördelarna med att arbeta på det företaget!

Du kommer bland annat att agera gästbloggare i Convinis må-bra-på-jobbet-blogg. Vilka frågor kommer du att lyfta där?

– Det kommer handla väldigt mycket om hur vi ska må bra på jobbet, hur vi klarar allt med arbete, krav och förväntningar, men också hur vi hanterar stress och samarbetet med våra kollegor. 

Vad får dig att må bra på jobbet?

– I mitt jobb träffar jag ibland hundratals människor varje dag och tillbringar mycket tid med att resa till och från mina uppdrag. För att jag ska kunna ge det jag vill ge och det min uppdragsgivare förväntar sig av mig, är min återhämtning väldigt viktig. Jag tar alla stunder jag kan, minst fem gånger per dag, för återhämtning och reflektion. Viktigt då är att absolut inte pressa in jobb utan istället läsa en stund, titta på en film, ta en promenad eller bara ringa en vän. Det är återhämtningen som gör att vi orkar leverera.  

Slutligen, vad önskar du dig mest av allt i världen just nu?

– Att alla blev lite snällare. Jag önskar att världens ledare slutade pinka revir och vara så väldigt egoistiska. Vad hände med det goda samtalet? Släpp fram någon i kön eller bjud på en lunch på jobbet 😉 Vi behöver fler vänliga veckor tror jag!

Vill du veta mer om Christina Stielli? Läs mer här!

Författare:

Mer läsning