Oracle: “Riktigt bra kaffe hänger ihop med välmående på jobbet”

Convini har under många år byggt upp en stark relation till ett av världens största mjukvaruföretag, Oracle Corporation, vars Sverigekontor ligger i Solna, strax utanför Stockholm. Det har främst handlat om att förse bolagets medarbetare med högklassigt kaffe och te. Nu ska bolaget även testa en Convinibutik för första gången.

För Oracle Svenska AB, som idag har cirka 280 anställda, har tillgången på riktigt bra och högkvalitativt kaffe och te på arbetsplatsen alltid varit en viktig fråga. En fråga som bolaget i grunden kopplar ihop med välmående på jobbet.

– Ja, kaffe och välmående hänger definitivt ihop. Det är så härligt att se när alla möts vid kaffemaskinerna och att kollegor från blandade avdelningar kan sätta sig ner och prata, dela med sig av kunskaper och utveckla nya bekantskaper, säger Anna Roll Carlander, Facilities Coordinator på bolaget.

När Anna började jobba på Oracle för 10 år sedan fanns redan ett mångårigt samarbete med Convini kring kaffe – och det har aldrig funnits någon anledning att inte fortsätta jobba tillsammans.
– Convini brinner för att kunna leverera gott kaffe till sina kunder och det märks, ni tummar inte på kvalitén. Samtidigt är ni väldigt tillmötesgående och verkligen vill leverera god service, säger hon.

“Convini är serviceminded på alla sätt”

Anna lyfter just den goda kommunikationen och serviceandan hos Convinis medarbetare som två viktiga faktorer till varför samarbetet fungerar så pass bra.

– Ja, förutom att ni har bra kvalité på kaffe och te så är era anställda väldigt serviceminded. Samarbetet har fungerat väl under alla dessa år och har vi några synpunkter så gör ni ert yttersta för att lösa det, säger hon.

Oracle testar Convinis matlösning

Nu ska bolaget även för första gången testa Convinis populära butikslösning på arbetsplatsen. En lösning som ger medarbetarna tillgång till ett brett utbud av frukost, mellis, lunch och snacks 24/7. 

– Det ska bli väldigt spännande att se hur våra anställda kommer uppleva att ha en matkyl nära till hands. Min förhoppning är att den ska hjälpa medarbetarna att stressa mindre, till exempel när man har mycket möten eller ska träna på lunchen.

Skulle du rekommendera Convini till en vän eller kontakt på annat företag?
– Absolut! Convini är lyhörda och tillmötesgående utifrån kundens behov. Oavsett vad vi önskat, alltifrån önskemål om att byta kaffe- eller tesort till att låna in en barista för ett kaffeevent på plats hos oss, så har Convini alltid gjort sitt yttersta för att lösa detta på bästa sätt, säger Anna Roll Carlander.

Fakta:
Oracle Corporation
Oracle Corporation är ett av de största mjukvaruföretagen i världen. Företaget grundades 1977 av Larry Ellison, Bob Miner och Ed Oates. Oracle har 137 000 anställda och omsätter nästan 39,9 miljarder dollar. Oracle har såväl utvecklat egna affärssystem, som köpt upp andra på marknaden. På huvudkontoret i Solna jobbar ca 280 medarbetare.

Mer läsning

Mat och kaffe från Convini betyder mycket för trivseln vid Øresundsbron

Med lunchrummet som mötesplats

Hållbart från början till slut

JURA espressomaskin till företag