Microsoft har tagit kaffe på jobbet till en helt ny nivå – ihop med Convini

Det multinationella techföretaget Microsoft har minst sagt tagit begreppet “kaffe på jobbet” till en helt ny nivå på sitt svenska huvudkontor i centrala Stockholm. Med en alldeles egen barista på plats och med högklassiga kaffemaskiner från Convini har bolagets medarbetare tillgång till riktigt gott kaffe dygnet runt.

Redan i anslutning till entrén hos Microsoft – i det som passande nog kallas Welcome-Hub – möts medarbetare och besökare av den inbjudande baristabaren, som lyses upp av snygga neonskyltar som effektfullt formar ordet “FIKA”.

Här, vid den blänkande manuella espressomaskinen hittar vi kontorets antagligen mest uppskattade kollega, Boris Radmilovic. Han är nämligen Microsofts alldeles egen barista som finns på plats varje dag under kontorstid för att bjuda kaffesugna medarbetare på en rykande färsk espresso eller en härlig cappuccino. Som ett extra kul inslag kan Boris självklart även fixa den klassiska Microsoftloggan eller någon annan kul figur i latte art, något som brukar bli väldigt uppskattat och en snackis – särskilt bland externa gäster.

Kaffet höjer trivselfaktorn

Baristabaren har kommit att bli en naturlig samlingsplats i hjärtat av Microsofts lokaler, vars inredning genomsyras av en mysig, stilren “hemma-hos-känsla” i genomgående hållbara material. Hit, till kontoret, ska medarbetarna vilja komma för arbete, möten och det viktiga sociala samspelet som uppstår när kollegor möts. I allt detta spelar självklart kaffet en viktig roll för trivseln.

Mångårigt samarbete som bygger på god service

Samarbetet mellan Convini och Microsoft sträcker sig långt tillbaka. Nyckeln till det starka samarbetet bottnar i den serviceanda och det engagemang som Convinis medarbetare står för. Det konstaterar Facility Manager Kaj Tekari:

– Samarbetet med Convini fungerar och har fungerat väldigt bra under många, många år. Leveranserna kommer alltid i tid, servicen är förstklassig och vi får även bra statistik på åtgång av kaffet. På det här företaget gillar vi statistik! säger han leende.

Brett kaffeutbud med högklassiga bönor

Microsoft har, förutom att satsa på den mer avancerade espressomaskinen som Boris sköter, valt att placera ut flertalet kaffemaskiner vid olika samlingsytor på arbetsplatsen. Alla med ett brett utbud, högklassiga bönor och varierande tillbehör som är noga utvalda i samarbete med Convinis kaffeproffs.

– Det är viktigt för oss att kunna erbjuda kaffe både till de anställda och våra kunder. Dessutom ska man kunna avnjuta detta dygnet runt då våra medarbetare jobbar olika tider av dygnet, konstaterar Kaj.

https://play.hubspotvideo.com/v/2485514/id/62144528695?renderContext=onload-placeholder&parentOrigin=https%3A%2F%2Fwww.convini.se&pageId=60274039876&locale=sv#hsvid=49caa541-e962-476d-8bfd-65ba33ea4de3&t=1690975716423&afterPreload=true

 

Convinis kaffe får högt betyg av anställda

Kaffet och utbudet som Convini levererar får högt betyg av medarbetarna.

– Microsofts anställda är väldigt nöjda med kvalitéten av det kaffe som erbjuds. De uppskattar att vi har valt bönorna med omsorg tillsammans med Convini och att tillgängligheten är dygnet runt.

Skulle du rekommendera Convini till en vän eller kontakt på annat företag?
– Självklart rekommenderar vi Convini till andra företag! Maskinerna är av bästa kvalité och vi får alltid snabb service när det väl behövs. Kvalitén lever helt klart upp till våra högt ställda förväntningar, säger Kaj Tekari.

Fakta:
Microsoft
Microsoft är ett av världens ledande techföretag inom molntjänster, programvara och datorer. Företaget grundades 1975 och den svenska verksamheten startades år 1985. Microsoft Sverige har idag cirka 600 medarbetare och kontor i Stockholm, Göteborg och Linköping. 

Mer läsning

Mat och kaffe från Convini betyder mycket för trivseln vid Øresundsbron

Med lunchrummet som mötesplats

Hållbart från början till slut

JURA espressomaskin till företag