Aldrig utan finkaffe på HD-Sydsvenskan

HD-Sydsvenskan är namnet på hopslagningen av Sydsvenska Dagbladet och Helsingborgs Dagblad som i 170, respektive 150, år har gett skåningarna dagliga nyheter. På sina två största redaktioner har de Convinibutiker som förser dem med allt ifrån frukost, lunch och middag till energin som behövs för att göra färdigt tidningen och skicka den på tryck framåt småtimmarna. 

Annika Harlegård är chef för internservice och tycker att den nya lösningen för mat är toppen – och att kaffet är svårslaget. Hon berättar:

– I våra gamla lokaler hade vi en egen restaurang i huset dit alla gick för att äta. Men sedan, när vi flyttade in till centrum, blev det mera utspritt och svårare att hinna med en bra lunch på rasten. Vi har ju så speciella arbetstider här också, folk sitter till halv två på nätterna för att färdigställa tidningen. Då är det supersmidigt att alltid ha mat och mellanmål nära och Convinibutiken har ju verkligen allt!

På en tidningsredaktion, som i princip är igång dygnet runt, går det förstås åt en del kaffe. I Malmö har HD-Sydsvenskan hela fem kaffemaskiner på sina tre våningsplan.

– Jag gjorde faktiskt ett test innan vi bestämde oss för vilket kaffe vi skulle ha. Jag packade bilen full med folk och tog med dem på en provsmak där Convinis kaffe var klart bäst. Vi har till och med en maskin som gör riktig cappuccino, den kallar vi för ”finkaffemaskinen”. Jag äter och fikar inte så mycket ur Convinibutiken men för mig är kaffet helt avgörande – ett riktigt bra kaffe kan lyfta en hel dag, säger Annika.

Dessutom slipper vi problemet med att själva hålla koll på att kaffe och annat finns hemma. Convini ser till att mat och kaffe alltid finns påfyllt. Man behöver liksom aldrig vara utan något, vilket jag tycker är helt fantastiskt!

Mer läsning

Mat och kaffe från Convini betyder mycket för trivseln vid Øresundsbron

Med lunchrummet som mötesplats

Hållbart från början till slut

JURA espressomaskin till företag