4 tips! Så kan ni fira kaffets dag på kontoret

Visste du att svenskarnas favoritdryck alla kategorier har en egen dag, den 1 oktober? Borde det inte vara en självklarhet att fira kaffets dag även på din arbetsplats? Här får du mina bästa tips på aktiviteter som du och dina medarbetare kan satsa på!

1. Arrangera en kaffeprovning

Fråga din kaffeleverantör om de kan hjälpa till att arrangera en kaffeprovning, antingen på ert kontor eller på plats hos kaffeleverantören.

En kaffeprovning är ett kul sätt att låta dina medarbetare vara med och bestämma en ny, gemensam favoritsort som ni kan prova på kontoret.

2. Gör en tipsrunda med kaffetema

Har du medarbetare som är kunskapstörstiga och som uppskattar kluriga quiz? Då är en tipsrunda helt rätt för er.

Mejla mig om du behöver hjälp med inspiration till frågor om kaffe!

3. Bjud in en föreläsare

Kaffe är en något som engagerar många så varför inte passa på att bjuda in en föreläsare som kan prata om kaffets väg från planta till kopp? Eller lyfta kaffet ur ett miljö- och hållbarhetsperspektiv?

Det finns flera organisationer som har specialiserat sig på hållbar och ekologisk produktion av kaffe. Här är några exempel på organisationer som erbjuder certifieringsmärkningar:

4. Lunchbio med kaffefokus

Har du riktigt inbitna kaffeälskare på kontoret, och har möjlighet att ta en långlunch? Då kan dokumentärfilmen Expedition Kahawa – jakten på mästarens blandning vara något som faller er i smaken. I filmen får ni följa med Ola Persson, som till vardags jobbar som Master Barista på Zoégas, när han ger sig ut på jakt efter den perfekta kaffebönan.

***

Vi på Convini och Kaffeknappen besitter en enorm expertis och passion kring allt som rör kaffe. Är du nyfiken på Kaffeknappens skräddarsydda kaffelösningar till företag? Boka gärna in ett möte med oss så berättar vi mer!

Boka möte med oss