Kontakta oss

Kontakta oss

Vill du ha hjälp med mat och kaffe på din arbetsplats? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss och berättar mer.

Please leave this field empty.

Tack för visat intresse!
Vi hör av oss inom 24 timmar.
Hälsningar Convini

Årets kaffeevent!

Coffee Professionals Cup är tävlingen där kontorsbaristor visar sin kaffeexpertis, det tekniska hantverket, sin känsla för smak och därmed lyfter nivån på kaffe på jobbet. Baristorna tävlar om titeln ”Nordens bästa kaffe på jobbet” där också vår Convini-barista Lisen är med och tävlar 🙂

Som besökare får du uppleva massor av inspiration för alla sinnen och det senaste inom kaffevärlden. Eventet är kostnadsfritt för alla besökare så kom förbi och heja på!

Var och när? 
Datum: 28 september
Plats: Friends Arena, Solna

Anmäl dig som besökare här

 

Glad midsommar!

Gott betyg från Samsung

”Vi har varit kunder hos Convini i drygt 4 månader och har både en mat- och kaffelösning. Vår beslutsprocess var ganska snabb där en del var att provsmaka olika kaffesorter och maskiner. Det som avgjorde var kvaliteten och priset och än så länge är vi jättenöjda! Vi får bra service och matbutiken har varit välfylld varje dag.”

– Jan Nord, Facility Manager Samsung

Stolt Silversponsor!

Vi är återigen stolt sponsor av Bellmanstafetten, Sveriges största stafettlöpning med över 20 000 deltagare. Loppet går av stapeln den 23-24 augusti i Kungliga Nationalstadsparken på Norra Djurgården, Stora Skuggan i Stockholm och i år kommer det vara större, bättre och vackrare! Med tilläggen Warm Up och After Run ges du nu möjlighet att, i goda kollegors lag, ladda inför och fira ordentligt efter den populära Bellmanstafetten.

Varje lag består av 5 personer som springer/går 5 km var. Under denna folkfest är Convini självklart med på plats och bjuder på kaffe och vatten. Vem som helst kan sätta ihop ett lag. Gör som vi, anmäl ett eller flera lag med dina kollegor eller vänner. Det kommer att bli den perfekta kickstarten inför hösten! Läs mer och anmäl dig på Bellmanstafetten.se

Anmälan löpteknik

Vårt förra tillfälle blev rejält uppskattat. Nu är det dags igen! Du är välkommen oavsett om du var med sist eller om det är första gången. Den enda förutsättningen är att du vill vidareutveckla din löpning, vilket sker tillsammans med Urban Tribes rutinerade löpcoacher. Efter träningen bjuder vi på en lättare lunch med dryck och kaffe. Först till kvarn gäller och antalet platser är begränsade. Ta chansen och anmäl dig senast den 9 juni. Bjud gärna med en kollega!

Datum: Fredagen den 16 juni
Tid: 11.00 – ca 12.00
Plats: Humlegården (Sturegatan 22, i höjd med Elite Hotel).
Kostnad: Gratis

Anmälan är nu stängd.

Run Proud
Gruppen för dig som vill hitta njutningen i löpningen. Löpteknik, blandas med jogg/tempoökningar och styrka. (45min)

Run Happy
Gruppen för dig som springer, vill inspireras och utforska löpningens mångfald. Utvecklande intervaller blandas med styrkeövningar och löptekniktips. (60min)

Fit2Run
Gruppen för dig som söker allsidig träning. Löpintervaller, styrka, löpskolning och spänst blandas över 4 stationer. (60min)

 

Vi kommer att fotografera på plats i marknadsföringssyfte. Meddela oss om du inte vill medverka på bild.

Växtbaserat? Javisst!

Allt fler efterfrågar odlade alternativ till ”vanliga” mejeriprodukter. Inte minst till kaffepausen. Nu lanserar vi på Convini havredrycken Oatly iKaffe för veganer, laktosintoleranta och andra finsmakare. Drycken är 100% vegetabilisk, producerad av svensk havre och går utmärkt att skumma för en god och lyxig känsla.

Vinn startplatser till Tjejmilen!

Du har nu chansen att vinna 2 startplatser till Tjejmilen! Läs mer och var med och tävla på Facebook!

Tjejmilen

Den 2 september 2017 är det dags för Tjejmilen – Sveriges största event bara för tjejer. För 34:e året i rad samlas tusen och åter tusen tjejer på Gärdet i Stockholm för att springa 10 kilometer. Och för att uppleva något riktigt mäktigt när hela Stockholm vibrerar av tjejkraft. Välkommen till en dag laddad med energi, glädje och tävlingsnerver.

 

 

Cold Brew Coffee

Vårigt kaffetips! Prova att göra ditt egna Cold Brew Coffee.

Du behöver:

 • 100g grovt malet kaffe (Testa gärna ett fruktigt eller ett nötigt kaffe, behöver inte vara mörkrostat)
 • 1L kallt vatten
 • Presskanna eller en vanlig flaska
 • Mandelmjölk
 • Vanilj eller kanel


Så här gör du:

 1. Mal kaffet grovt och häll i den i en presskanna eller i en vanlig flaska.
 2. Häll sedan 1L kallt vatten över kaffet och rör om.
 3. Ställ presskannan/flaskan i kylskåpet i 20-24 timmar.
 4. Ta din flaska och häll kaffet genom en sil. Eller pressa ner silen om du har en presskanna.
 5. Servera i ett glas med is i.
 6. Häll lite mandelmjölk i glaset och 1tsk vanilj eller kanel

Tips! Vill du ha det lite festligare kan du ta lite chokladsås och dra runt kanterna på glaset innan du häller kaffet i glaset.

Goda nyheter!

Risentas nya bönsnacks och fruktbitar är de perfekta mellanmålen att ta till när blodsockerhalten sjunker och sötsuget sätter in. De innehåller självklart bara naturliga ingredienser, inget tillsatt socker eller onödiga tillsatser. Supergoda är de också, så klart, och 100% klimatkompenserade.

Utveckla din löpteknik med Urban Tribes!


Datum
: Fredagen den 19 maj
Tid: 11.00 – ca 12.00
Plats: Humlegården (Sturegatan 22, i höjd med Elite Hotel).
Kostnad: Gratis

Anmälan är stängd.

Detaljerad information
Vi är återigen stolt sponsor av Bellmanstafetten den 23-24 augusti. Nytt för i år är att vi hjälper dig att optimera löptekniken inför loppet. Vi ses i Humlegården för ett inspirerande träningstillfälle med utbildade löpcoacher från Urban Tribes. Efter träningen bjuder vi på en lättare lunch med dryck och kaffe. Först till kvarn gäller och antalet platser är begränsade. Ta chansen och anmäl dig så snart som möjligt, senast den 12 maj. Hoppas att vi ses!

Run Proud
Gruppen för dig som vill hitta njutningen i löpningen. Löpteknik, blandas med jogg/tempoökningar och styrka. (45min)

Run Happy
Gruppen för dig som springer, vill inspireras och utforska löpningens mångfald. Utvecklande intervaller blandas med styrkeövningar och löptekniktips. (60min)

Fit2Run
Gruppen för dig som söker allsidig träning. Löpintervaller, styrka, löpskolning och spänst blandas över 4 stationer. (60min)

 

Plussa på lunchen

Vi är stolta över att lansera vårt nya luncherbjudande ”Plussa på 2”!

Så här fungerar det:

 • Välj din lunchrätt
 • Välj två valfria tillbehör för 15kr
 • Och vips har du en mer komplett måltid 🙂

Lycklig vinnare!

Alltid härligt att se sådan glädje 🙂 Grattis än en gång till vinnarna i vår kundundersökning!

plötsligt händer det! tack för vinst av Apple watch @convinisverige – det blir en måndagsdans på det! 🎉🏆💃🏻

Ett inlägg delat av 🇫🇷 Lorraine 🇸🇪 (@lollalo)

Står du på jobbet?

Enligt senaste forskningsrönen rekommenderas att vi står upp minst 2 timmar per dag för att i möjligaste mån förebygga framtida ohälsa. Nedan är tre specifika anledningar till att stå:

 • Belastningen på ryggdiskarna ökar när du sitter.
 • När vi står aktiveras kroppen och förbränningstakten ökar.
 • I upprätt och stående läge minskar mängden skadliga blodfetter och blodsockernivån sjunker. Det skapar bättre förutsättningar för friska kärl och hjärta.

Läs mer här

Lakritsdagen är här!

Den årliga lakritsdagen är här! Kryddan lakrits kommer från Lakritsroten som hör till familjen ärtväxter. Lakritsroten är en buske som har långa rötter (8-10 m långa)  som skördas vart tredje år. Rötterna mals och kokas för att få fram lakritsextrakt. Lakrits kan användas till mycket, till och med i matlagning för att framhäva smakerna, som t ex sötman i köttfärssåsen.

Nedan är tips på några olika lakritsrecept att testa 🙂

Caffé Lakrits

Kladdkaka med lakrits & hallon

Chiapudding med smak av lakrits & hallon

Skagenröra med lakritstouch

Lakritsägg

 

Vinnarna är klara!

Vi vill passa på att tacka för allt engagemang! I vår undersökning som skickades ut i februari så har vi fått in väldigt många bra svar som vi kommer att ta med oss i vårt fortsatta utvecklingsarbete. Stort tack!

Efter en svår övervägning så har vi till slut valt tre lyckliga vinnare som får varsin Apple Watch Series 2. Vinnarna är: Siri Åbrandt, Lorraine Sauvy och Monika Dahlqvist. Stort grattis! Vinnarna kontaktas via e-post.

Det här händer när du skippar lunchen

Enligt Lunchrapporten 2017, framtagen av Fazer Food Services, så hoppar 55% av storstadsborna och 29% av alla svenskar över lunchen minst en gång i veckan. Så, vad händer egentligen när du skippar lunchen?

1. Blodsockernivån faller och dina hormonbalanser påverkas
Sockret i ditt blod är livsviktigt och fungerar som bensin för hela din kropp.

2. Ämnesomsättningen minskar
Din kropp är byggd för att jobba 24 timmar om dygnet. Hoppar du över måltider får inte kroppen göra sitt jobb och intar istället svältläge och börjar jobba för att lagra energi. För att hålla igång din ämnesomsättning så försök att äta nyttig mat med regelbundna mellanrum under hela dagen.

3. Hjärnan fungerar inte som den ska
Med ett dåligt näringsintag påverkas både dina känslomässiga och intellektuella funktioner. Du kommer helt enkelt bli lättretlig och grinig och det kan bli jobbigt för dig att utföra dina vardagliga sysslor.

Källa: rawness.se

 

Ekologisk cola


Simply Cola tillhör Red Bull-familjen även om det inte är en energidryck. Den är något så ovanligt som en cola med ingredienser från 100% naturliga källor: växtextrakt, socker från sockerbetor och frisk alpvatten.Tack vare sin väldigt speciella blandning av ingredienser har Simply Cola en unik smak som inte är för söt. Simply Cola är drycken för dig som föredrar ett ekologiskt cola-alternativ.

Ladda ner månadens kampanjer här

 

Frossa i ingefära

Ingefära är en ört som tidigt användes som läkemedel men idag framförallt används som smaksättning. Medical News Today listar fler fördelar med ingefära, bland annat att ingefära är bra för matsmältningen och för att förebygga förkylningar. Ingefäran stimulerar magen och tarmarna och gör så att produktionen av matsmältningsenzymer stiger och den har dessutom antiinflammatoriska effekter. Så gör gärna till en vana att äta ingefära i någon form så ofta du kan, tex i en smoothie eller koka te med ingefära och citron.

Tips! Gör din egna ingefärashot
Det tar endast 20 min och det blir 1 liter hälsosam ingefäradryck.

200 g färsk ingefära
1 l vatten
½ dl honung
2 st citroner

Riv ingefäran grovt och lägg den i en 1 liter vatten, värm upp. Sila bort ingefäran och blanda i honungen medan det fortfarande är ljummet. Låt det svalna och pressa i citronerna. Sila igen och häll sedan i en flaska som du förvarar i kylskåpet.

Tänk på att effekten minskar om vattnet stiger över 60 grader.

 

Perfekt kylt hela vägen!

Våra bilar är unika på marknaden. Dom är specialbyggda för att kunna leverera perfekt kyla oavsett tid på året. Tack vare våra höga kvalitetskrav kan vi garantera en av de säkraste kylkedjorna på marknaden. Hör bara hur våra duktiga tekniker har löst det:

Convinis bilar är indelade i tre avskilda temperaturzoner
– kyl (högst +8), frys (minst -20) och en zon med flexibel temperatur (t ex 12-15) för varor som ej kräver kyla.

Convinis personal följer dessutom noggranna rutiner som bl a innebär att temperaturkontroller görs varje morgon och varje eftermiddag.

Vitaminboost!

Succén Naked Juice började på en strand i Kalifornien 1983. Deras senaste bidrag till vårt välmående är nyheten Blue machine, en B-vitaminladdad juice fylld med blåbär och björnbär. I Convinibutiken hittar du även smaken Green machine, en grön blandning av bland annat äpplen och kiwi.

Ladda ner månadens kampanjer här